Motståndarkoll; Karlstad Innebandy

Orangearapporter.se har snackat med en av Karlstad Innebandy tränare, Anders ”Fimpen” Hägglund, tidigare spelare (back) i Tetra Pak Kamratförening, GS86, Karlstad IBF och Skattkärrs IK. Införrapport.

Motstånd: Karlstad Innebandy
Plats i tabellen: 8:a av 14 lag, innehar sista slutspelsplatsen på 21 poäng, -10 i målskillnad, en poäng före nian Falun som har Täby borta i den här omgången.
Senaste mötet: 21/9 Karlstad-IKSU 3-9 (0-3, 1-2, 2-4)
Målskyttar för Karlstad; Malin Hjelm, Beatrice Lundberg, Rebecca Berglund. IKSU: Emma Hellberg 2, Cassandra Edberg 2, Susanne Ekblom, Josefina Eiremo, Therese Andersson, Iza Rydfjäll, Självmål.
Skyttedrottning: Filippa Rosendal 14 matcher, sex mål, sju assist, 13 poäng.
Spelplats: IKSU Sportcennter
Webbsändning: https://IKSUfloorball.solidtango.com/
Matchdag: Lördag den 4/1 klockan 13:00

# Vad har du för tankar på matchen som väntar nu?

– Vi kommer in till matchen med en skön känsla från 8–2 hemma mot Sala Silverstaden. Matchen innan där spelade vi bra hemma mot Falun och ledde med 3–1 inför den sista perioden, i den perioden körde det lite ihop sig för oss (Falun vann med 5–4). Men senast vi var upp till Umeå och mötte Dalen, vann vi med 5–4. Vi har en god känsla och tror på det vi gör, men det kommer krävas ett hårt jobb från alla tjejerna, även de som är på sidan av.

# Utifrån min horisont känns det som Karlstad Innebandy har blivit ett lag att räkna med de senaste två säsongerna, ni har hittat ett eget spel och backar inte längre bara hem och försvarar er.

– Det tycker jag med, jag och Patrik Ögren tog över för två år sedan och bland det första vi sa var att vi måste hitta ett enklare spel för att ta sig upp i anfallszon. Allt för få längre anfall , vara mer rädd om bollen och inte slänga iväg den. Tidigare prioriterade man försvarsspelet mer, vi prioriterar det med men vi måste behålla bollen i anfallszon för att få lite tryck på motståndarna. Det är mycket lättare att springa när man har bollen inom laget, då tänker man inte på hur jobbigt det är. Får man däremot jaga hela tiden, tillslut går man bort sig. Jag tycker att vi och tjejerna har lyckats bra, säger Anders Hägglund och tillägger att man vill fortsätta att utvecklas för att kunna ta ett steg till.
– Vi är på rätt väg.

# Vad är det som kommer att avgöra till er fördel när vi summerar grundserien och som gör att ni tar er till slutspel?

– Att vi har gott omkring på mycket folk, att vi har fått varit friska, peppa peppar ta i trä, att alla spelarna känner till sin roll i laget och förstår hur viktiga alla är för att det ska bli så bra som möjligt. Det kommer gynnas oss samtidigt som vi har hittat spetsspelarna som kan göra det lilla extra. Men framförallt laget.

# Är det någon spelare eller några spelare som har tagit ett stort kliv framåt den här säsongen?

– Ja, jag tycker att Filippa Rosendal har gått framåt precis som vi hade hoppats på innan säsongen, vi har även Tilda Forell (ny från Rönnby), har gjort det bra, även Linnéa Wallgren, Malin Hjelm, det är många spelare som har lyft sig.

# Linnea Juhlin, som dessutom var skadad under förra säsongen…

– Ja, precis, hon har haft en spricka i foten som har läkt och sedan åkte hon på ett bakslag på samma ställe. Nu har hon verkligen kommit igång igen och det syns att hon har fått självförtroende och senast vart hon målskytt.
– Du har även Rebecca Berglund som vi gjorde om från center till back i år, hon har gjort det bra. Där kände vi nu att vi ville flytta upp henne igen till centerrollen. Som sagt är det många i gruppen som har tagit kliv, det är härligt att se.

# Vad tror ni på för matchbild på lördag?

– Vi tror att det kommer vara IKSU i och med hemmaplan och att det är ett bra lag kommer hålla i taktpinnen. Vi ska jobba på rätt sätt och skära av deras vinklar. IKSU tar inte mycket avslut bakifrån i banan utan de hittar in mycket via diagonala pass, där gäller det av skär av. Sen måste vi jobba som en grupp hela tiden, att inte bara det är backarna som spelar försvarsspel utan att allihop verkligen hjälps åt och att vi tar till vara på de chanserna som vi får.
– Samtidigt som vi inte bara ska slänga iväg bollen, utan vi ska bygga långa anfall och kunna få avslut från back, ha mycket trafik fram målet och träffar man mål så blir det en målchans.

# Om vi avrundar, I ditt tycke, vilket lag är bäst i Sverige just nu?
– Då skulle jag säga KAIS Moras kedja, men som lag tror jag det är IKSU.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.