Förlust hemma mot Karlstad med 3–1

tildaf

IKSU inledde det nya året med att förlora hemma mot Karlstad med 3–1 (2–0, 0-1, 1–0). Elin Forsberg spikade igen hos gästerna samtidigt som lagkamraten Tilda Flodell (bilden) svarade för ett mål och en framspelning. Tilda ny från Rönnby inför den här säsongen har på de två senaste matcherna stått för fyra mål och två framspelningar, detta i ett Karlstad som ser ut att kunna ta sig till slutspel för första gången på sju säsonger. Senast det hände var 2005/2006 då man åkte ur i kvartsfinal-kval mot IBK Boden.

– Vi gör ingen bra förstaperiod och där kan de göra två mål, vi agerade inte som vi ska. I den andra perioden kommer vi in som ett annat lag och spelar riktigt bra, skapar mycket chanser, men det ville sig inte, säger Josefina Eiremo och fortsätter;– I den tredje perioden gick vi ner oss lite grann men vi fortsatte att skjuta mycket men lyckades inte göra mål. Karlstad jobbade hårt i defensiven och lyfte mycket långbollar från backplats. De gjorde det bra. Deras målvakt Elin Forsberg var bäst på planen och hennes prestation i kombination med deras hårda jobb, slarv från vår sida i defensiven och missade chanser av oss gör att de vinner matchen, kommenterade IKSU lagkaptenen Josefina Eiremo till orangearapporter.se efter matchen.

Orangearapporter.se var även i kontakt med Karlstads Lina Segerblom efter matchen och hon kommenterade så här;
– Elin Forsberg var glimrande men detta var en hel laginsats. Alla slet från sekund ett tills klockan ljöd. Vi lyckades pressa IKSU som gjorde misstag, men de var även ineffektiva. Framförallt mötte de dock ett mer energifullt Karlstad, som inte vek ner sig en meter.
– Vi spelade fantastiskt i 4-5, 3-5.4-6,3-6. Inga mål insläppta där och idag gjorde alla det som de är bra på och det rejält.

Vi noterar också från matchen att Iza Rydfjäll fick utgå i den andra perioden. Förhoppningsvis är det inget allvarligt med högerfoten.
Tills nästa match på måndag mot KAIS Mora är troligtvis trion Sara Wilhelmsson, Malin Nilsson och Emma Hellberg tillbaka. Så även Therese Andersson, som utgick på grund av stukning idag. (källa Folkbladet Västerbotten).
Förlusten var den första hemma sedan Djurgården den 16:e december 2012, 3-4.

Motstånd: Karlstad Innebandy
Matcharena: IKSU Sportcennter
Matchdag: Lördag den 4/1 klockan 13:00
Matchens målskyttar:
0-2, 1-0, 0-1.
1:a
0-1 00.29 Filippa Rosendal
0-2 03:47 Katrin Sjöberg (Tilda Flodell)
2:a
1-2 06:22 Victoria Wikström (Josefina Eiremo)
3:e
1-3 03:28 Tilda Flodell
Skottstatistik: 44-21 (8-11, 22-3, 14-7)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.