Lagkaptenen Josefina Eiremo inför Djurgården hemma

# Det kändes som det var ett helt annat IKSU i matchen mot KAIS Mora om man jämför med mötet med Karlstad. Vad går det att ta med sig från den matchen in i morgondagens kamp?
– Vi gör en bra match mot Mora tycker jag. Vi ska ta med oss i princip allt från den matchen, men jag tycker att vi kan vara mer bestämda i våra avslut.
# På bortaplan i höstas blev det seger mot Djurgården efter ett avgörande ryck i sista perioden, vad har du för minne av den matchen och vad ska vi tro att det blir för karaktär på matchen i morgon?

– Minnet är att det var en tight match som böljade ganska mycket fram och tillbaka, men där vi knöt säcken i sista perioden, där vi gjorde flera mål på kort tid vilket avgjorde matchen. Fighten i morgon tror jag kommer blir lika tight som sist och det kommer nog att vara så i tre perioder den här gången.

# Linnea Jonsson imponerade borta mot KAIS Mora, en enkel fråga, hur betydelsefullt är det att vi har en såpass duktig målvakt som Linnea? Vad gör henne till en duktig målvakt?

– Hon gör en väldigt bra match.
– Det är skönt som utespelare att kunna lita på sin målvakt och det gör vi med både Linnea (Jonsson) och Beverly (Smedenäs). Linnea är otroligt snabb och har bra utkast. Hon har också en enorm vilja att bli bättre hela tiden vilket gör att hon ständigt utvecklas, dessutom är hon rätt ung så hon har verkligen framtiden framför sig.

# Vad ska IKSU göra i morgon för att det ska bli seger?
– Kämpa, täcka skott och ha skärpa i avsluten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.