Motståndarkoll; Djurgården, snack med Elin Roos

Orangearapporter.se har stämt av läget med Djurgårdens Elin Roos, ny inför den här säsongen från FBI Tullinge. Där svarade hon för 33 poäng fördelat på 22 mål och elva passningar på 21 matcher.
# Du är ny i Djurgården inför den här säsongen, kommer närmast ifrån FBI Tullinge (22 mål + 11 assist, 33 poäng på 21 matcher). Hur har steget från division 1 till SSL varit? Hade du någon målsättning när du klev in i säsongen?

– Jag var redan med under förra säsongen och tränade med Djurgården, men steget från divison 1 till SSL var nog större än jag hade trott. Nu vet jag att det gäller att vara ordentligt förberedd framförallt på den fysiska biten, allt går så mycket fortare och det är mycket tuffare.
– Min målsättning med den första säsongen är att vara med och se och lära så mycket som möjligt, även om man alltid vill spela.

# Ni vann senast mot IBK Dalen hemma med 7–2, hur upplevde du den matchen? Vad gjorde ni som lag bra?

– Vi var väl så där, vi testade ett lite nytt spelsystem och fick en hel del bra svar på vad vi måste göra bättre. Det vi gjorde bra som lag var att vi gjorde många mål och att vi är starka när saker och ting fungerar.

# Det blev förlust hemma mot IKSU i höstas med 7–4, hur ska ni spela för att kunna rubba dem på deras hemmaplan?

– Vi måste till och börja med spela på topp och ta vara på alla chanser vi får, Iksu är ett av seriens bästa lag och de har tre bra femmor som bara maler på. Vi måste också minimera våra misstag, annars så smäller det direkt.

# Vad tror du på för matchbild på fredag?

– Jag tror att iksu kommer vilja föra spelet. Det brukar de vilja göra, men jag hoppas att vi kan hänga på bra.

# Avslutningsvis, vem är Sveriges bästa innebandyspelare just nu och motivering?

– Världens bästa innebandyspelare på damsidan är absolut Emelie Lindström hon har allt och lite till, Emelie spelar på en högre nivå än alla andra.

Motstånd: Djurgården
Plats i tabellen: 1:a av 14 lag, innehar förstaplatsen på 39 poäng, tre poäng före IKSU på andraplatsen. Man har + 53 i målskillnad, 103-50. Förlorade hemma mot IKSU med 7-4.
Senaste mötet: 27/9 Djurgården-IKSU 7-3 (1-1, 0-1, 3-5)
Målskyttar för Djurgården; Matilda Rotevall, Emelie Lindström, Moa Tschöp, Laura Mertsalmi. IKSU: Emma Hellberg 2, Frida Rydfjäll, Josefina Eiremo, Victoria Wikström, Therese Andersson, Julia Nordin,
Poängdrottning: Emelie Lindström, 17 mål 31 assist, 48 poäng på 15 matcher.
Spelplats: Iksu sportcenter, Umeå.
Entrée:
– 
80 kr – entré
– 60 kr – Studerande, IKSU Guldkort, pensionärer samt medlemmar i IKSU Innebandy.
– 40 kr – Ungdom (under 16 år)
– gratis (utan fast plats) – barn under 10 år.
– 30 första med Bostaden-kort går in gratis!
Webbsändning: https://iksufloorball.solidtango.com/
Matchdag: Fredag den 10/1 klockan 19:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.