Mikaela Palmér om att bli uttagen till F19-landslaget

Förbundskaptenen för det svenska F19-landslaget Åsa Karlsson presenterade igår den trupp som den första till andra februari kommer möta Finland i finska Lahtis i två landskamper. Med i truppen återfinns IKSU-spelarna Nora Abrahamsson (IKSU Elit) och Mikaela Palmér (Ungdom).
I slutet av april början av maj har vi U19 VM i Polen. Orangearapporter.se snackade med Mikaela Palmér om uttagningen, hennes säsong och vad hon anser vara hennes styrka som spelare.

# Till att börja med, hur har du upplevt säsongen personligen? Hade du någon målsättning?

– Den här säsongen har varit lite upp och ner för mig personligen. En målsättning jag hade var att få åka på U19-lägret på Bosön, men fem dagar innan lägret skadade jag mig och  kunde inte åka.
– Jag blev borta från innebandyn i ungefär en månad och det var en jobbig period för mig,  då kunde jag inte träna. Efter det var målet att komma tillbaka bättre tränad än vad jag var innan jag blev skadan, jag tycker att det har rullat på helt okej.

# Hur var det att debutera i SSL borta mot KAIS Mora, hur var det i den högsta serien?
– Det var roligt och spännande att få spela i ett högre tempo och att få möta ett topplag som Mora. Jag trodde att jag skulle vara mer nervös än vad jag faktiskt var.
# Hur är det att ha blivit uttagen till F19-landslaget och två landskamper i Finland? Nu väntar VM i april/maj i Polen är det ett mål?
– Det är jättekul att få representera Sverige i de här två kommande landskamperna mot Finland.
– Ja, det är självklart ett mål att få vara med i VM.
# Avslutningsvis, vad är dina styrkor som spelare och vad tycker du att du har gått framåt i, den här säsongen?
– Mina styrkor som spelare är mitt skott och spelförståelse och Jag tycker jag har blivit bättre på att värdera mina lägen.ANDERS ANDERSSON

Fotnot: Hela truppen återfinns på länken; http://www.innebandy.se/sv/Nyheter/2010-Landslag/U19-damer/U19-damtruppen-till-Finnkampen1/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.