Vägen till derbyt den 24/2

Med början idag kommer orangearapporter räkna ner till derbyt mot IBK Dalen den 24:e februari med en ”vägen-till-derbyt”serie. Vi kommer att bjuda pÃ¥ mycket läsning, statistik, bilder etc.
I helgen befann sig undertecknad på Karlstad-IBK Dalen och fick en pratstund med Dalens tränare Urban Karlsson efter matchen.

urbankarlsson
Urban Karlsson, Dalen, om matchen mot Karlstad. En match man vann med 4–2 (3–0, 0–2, 1–0).

# Vad är din analys av matchen som sådan?

– Jag tycker att vi gör en jättebra förstaperiod där vi tar ledningen med 3–0 och vi dominerar, en riktig stark period. I den andra höjer sig Karlstad ett snäpp, jag vet inte om vi går ner oss lite grann och vi bjuder på ett av målen, 3-2 reduceringen, det var en miss.
– De fick lite hugg då, men jag tycker att vi vänder tillbaka igen i den tredje och fixar en rättvis 4–2 seger.

# Vad var det framförallt som fällde avgörandet?
– Jag tycker att vi var lite mer skickligare, skapade mer och vi försvarade oss bättre. Kort och gott, vi var snäppet bättre idag.

# Om vi tar säsongen hittills, hur har du upplevt den?

– Vi jobbar på, vi vet att vi kan slå alla och jobbar hårt varje match och vi blir också bättre och bättre som lag och växer mer. Det är kul.

maldalen

# Hur ser du på de som väntar framöver?

– Vi ser fram emot, det är nästan klart med slutspel och det känns suveränt. Nu gäller det att jobba för en så bra placering som möjligt i tabellen och vara så väl förberedd som möjligt inför slutspelet.
– Idag har vi ändå flera spelare borta, Sandra Larsson, vår skyttedrottning, Jennifer Stenlund, lagkapten Linn Lundström, Linn Mikaelsson och Anna Asplund. Det är starkt ändå att åka ner hit och vinna med 4–2. Det visar på en väldigt bred trupp och hård konkurrens.

# Har du något i övrigt att tillägga?
– Det är alltid kul att möta Karlstad, jag tycker att dem blir bättre och bättre och har ett härligt lag som jobbar hårt. De har många duktiga spelare, jag tror att dom har goda chanser att ta sig till slutspelet trots förlusten mot oss.
– Jag tycker att dem är som vi, blir bättre och bättre för varje år. Jag skulle säga att vi är de två lagen i serien som har gått mest framåt.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.