Linnea Jonsson och Josefina Eiremo om Huddingematchen;

jossiinaction

Här kommer lite analyser från målvakten Linnea Jonsson och lagkaptenen Josefina Eiremo, om matchen mot Huddinge, i fredags.

# Hur upplevde du matchen igår mot Huddinge?

Josefina Eiremo:
– En halvsvängig match. Vi följs åt målmässigt och när vi gör 5-4 har vi en period där vi spelar smart och håller bollen inom laget, samtidigt som vi vågar gå framåt och skapa lägen. I slutet plockar de målvakten och får snopet göra 5-5 med några sekunder kvar.
I sudden går vi såklart för vinst, men det gick inte vägen.

Linnea Jonsson:
– Jag tycker att vi gör en bra insats sett till hela matchen. Vi har haft lite problem med att bollen inte riktigt studsat vår väg och det är inget som blir lättare på det golvet, men när vi är ordentliga så blir det lättare.

# Vad var det som gjorde att Huddinge kunde vinna och plocka två poäng?

Josefina Eiremo:
– De spelar tight framför mål och i deras box. Sedan så var de bra på att komma på spelvändningar och de jobbade hårt.

Linnea Jonsson:
– Jag vet inte riktigt. Vi måste nog se till att vara ordentligare, speciellt i slutet på matchen när det varit så jämnt målmässigt. Jag vet inte om de får kvittera för att vi slappnar av, men vad det än sitter i så måste alla se till att ta jobbet i 60min, plus förlängning.

# Vad var bra/mindre bra?

Josefina Eiremo:
– Stundtals spelar vi riktigt bra, har fina kombinationer och bra lösningar. Vi vinner en hel del boll i försvaret och kommer på spelvändningar vi också. Det var bra.
Mindre bra var väl i så fall att vi slarvar en del.

Linnea Jonsson:
– Det som jag framför allt vill lyfta är vårt sätt att styra motspelarnas uppspel, vi får bollen dit vi vill och blir efter som också bättre på att vinna bollen där vi vill.
– Vi måste minska våra misstag, även om vi blivit bättre på att fylla upp för varandra så är det där motståndarna får sina chanser. Vi behöver också bli effektivare i offensivzon för vi saknar inte lägen.

# Tankar i övrigt

Josefina Eiremo:
– Vi krigar vidare och jag ser fram emot att möta Rönnby hemma nästa match. Det brukar bli tighta, tuffa och roliga matcher mot dem.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.