Snack med IKSU Ungdoms tränare Peter Hugosson-Wallgren

Orangeraapporter.se har även snackat med Ungdoms tränare Peter Hugosson-Wallgren efter matchen mot Strömsbro.Iksu800_Storvreta-dam-Iksu-61

Hur upplevde du matchen mot Strömsbro?

Jag tycker att det var en väldigt bra innebandymatch som spelades i ett högt tempo mellan två bra lag. Lagen följdes hela tiden åt målmässigt vilket gjorde att det fanns rejält med nerv i matchen. Sista perioden är riktigt spännande då spelet böljar fram och tillbaka. Jag hoppas och tror att publiken var nöjda med underhållningen.

Vad gjorde IKSU Ungdom bra och mindre bra i matchen?

– Tycker att vi gör det mesta bra denna match. Vi spelar med bra tempo och intensitet och kommer ständigt tillbaka trots ideliga underlägen. Kanske borde vi satt dit någon boll när vi fick chansen att spela powerplay.

Om du f̴r plocka ut tre spelare efter tre Рtv̴ och ett?

Till att börja med vill jag bara säga att hela laget står för en bra insats denna match, det är ingen som faller ur ramen utan alla gör det vi pratat om inför matchen. Tvingas jag ändå ta ut tre spelare så skulle jag göra det enligt följande:

Tre skulle jag ge till Kajsa Skönby. Hon startade matchen som back men avslutade som forward. Gör två poäng och står för en riktigt, riktigt bra insats totalt sett. Duktig defensivt och offensivt.

Två ger jag till Jessica Lidberg. Gör 1-0 och spelar med en härlig fart matchen igenom. Sliter dessutom förtjänstfullt i boxplay.

Ett ger jag till Maria Häggström. Hon var åter mycket stabil i målet och håller oss kvar i matchen när Strömsbro forcerade som hårdast för ett segermål. 

# Det är väldigt många som tycker att årets upplaga av IKSU Ungdom är en väldigt bra sådan, hur har du upplevt säsongen och kan du hålla med om det?  

– Årets upplaga av IKSU Ungdom är absolut ett bra lag! Truppen innehåller många otroligt skickliga spelare, inte minst offensivt. Säsongen har varit väldigt bra ur ett spelarutvecklingsperspektiv. Många spelare har tagit ordentliga kliv i sin individuella utveckling och ett par spelare har också gjort en eller flera matcher i IKSU Elit.

– Tyvärr hade vi en dålig mittdel av säsongen med fyra raka förluster där vi sumpar möjligheterna till en riktigt framskjuten placering. Tycker vi visat att vi kan slå alla lag i serien när vi spelar på toppen av vår förmåga. Ibland har vi pendlat en del i prestation vilket sannolikt har en hel del att göra med att spelarna är unga (snittåldern är 17-18 år) och att många gör sina första säsonger i division 1. 

# Tankar i övrigt?

– Det känns snopet att serien snart är slut trots att vi bara spelat 15 matcher. Riktigt tråkigt att serien bara innehåller tip lag istället för normala tolv. Känns som att säsongen håller på att ta slut innan den börjat på riktigt.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.