Vägen till derbyt; Linn Lundström – del 1

Med 29 dagar kvar till derbyt mot IBK Dalen, kan vi presentera de första svaren på frågor som vi kommer att ställa till IBK Dalens lagkapten tillika landslagsspelare, Linn Lundström. Under de här 29-dagarna som är kvar kommer vi att återkoppla till henne och kolla läget. Trevlig läsning.

# Till att börja med, hur har du upplevt säsongen personligen och för laget?

– Säsongen har för mig personligen varit bra. Under höstdelen av säsongen var det rätt mycket fokus på landslaget och VM, vilket var ett otroligt härlig äventyr.
– Sedan har det självklart varit en rolig säsong på hemmaplan också där vi är ett härligt gäng som hela tiden strävar efter att bli ännu bättre och alla sliter för varandra. Just nu har vi ett riktigt bra utgångsläge inför slutspelet och det blir en spännande upplösning på de sista omgångarna i grundserien.

# Hur har träningsveckan varit?

– Träningsveckan har varit bra. Jag dras med en liten hälsporre som irriterar, men med lite tejp och klisterspray går det mesta att lösa. Vi fick dessutom avsluta veckan med en seger mot Huddinge och tre nya poäng, så det känns som en väldigt bra punkt för den gångna veckan och en härlig start på den nya.

# Nu var du inte med mot Karlstad borta senast, men vad har du hört om den matchen?

– Jag har förstått att vi spelade bra, med mycket energi och kunde ganska kontrollerat vinna den matchen.

# Hur var matchen mot Huddinge?

– Vi startade matchen väldigt bra och fick otroligt mycket bra spelvändningar mot dem. Tyvärr syntes det inte riktigt så mycket som det borde ha gjort på resultattavlan, vilket gjorde att Huddinge fick chansen att komma ikapp lite. Men vi lyckas hålla ifrån och jag tycker att vi är det bättre laget i stort sett hela matchen. En rättvis och skön seger.

# Vilka är dina styrkor som innebandyspelare?

– Min främsta styrka kan nog sammanfattas i energi. Jag tror, och hoppas, att jag sprider energi till mina medspelare både på och vid sidan av planen. Jag har en hög arbetskapacitet och rör mig mycket över banan. Jag är nog en typisk spelmotor som gillar att fördela bollar och vara en bra länk mellan anfall och försvar.

maldalen

# Ordet är fritt.

– Den som vill se ett framtida utropstecken i svensk innebandy bör kolla in vÃ¥r nummer 99 och hennes härliga passningar 🙂

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.