Iksu Ungdoms tränare Peter Hugosson Wallgren om veckan som gick

Iksu Ungdoms tränare Peter Hugosson Wallgren om veckan som gick.

# Hur har träningsveckan sett ut för Ungdom?

– Har själv varit i Stockholm i veckan och därför missat två träningar. Torsdagsträningen var dock riktigt bra och underhållande trots en del spelare borta.

# DM-match mot IBK Dalen, ta oss igenom den matchen period för period?

– Den första perioden är ganska kontrollerad. Dalen har som väntat mer boll än oss men har ganska svårt att skapa klara lägen, de får skjuta mycket utifrån och från vinklar. Vi har ett par farliga omställningar som kunde ha resulterat, men vi går till paus med underläge 0-1. Tidigt i den andra perioden kommer 0-2 efter ett bolltapp på halvplan.

– Vi spelar sedan upp oss och har ett helt okej PP där vi nog kvitterar till 1-1, problemet var dock att målvakten flyttat buren en halvmeter så målet blev till intet. 0-2 efter två perioder. Den tredje perioden blir mer händelserik med högre fart och mindre säkert spel. Dalen går ifrån till 0-4 innan vi reducerar till 1-4. Dalen sätter matchens sista mål till 1-5 vilket också blev slutresultetet. Vi gör en bra match, framförallt gällande positionsspelet och aggressiviteten i försvarsspelet.

# Vad tycker du att DM-matchen mot Dalen gav?

– Matchen var riktigt rolig! Vi kunde spela helt utan press och såg det hela som en bonusmatch då vår serie innehåller så få lag.

# Tankar i övrigt.

– Nu laddar vi för kommande derbyn mot IBF Dalen och RIG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.