Iksu Ungdoms tränare Peter Hugosson Wallgren inför matchen ikväll

Ikväll väntar derby hemma mot IBF Dalen för Iksu Ungdom, orangearapporter har snackat med tränaren Peter Hugosson Wallgren inför matchen.# Hur har du upplevt träningsveckan fram till matchen?
– Träningsveckan har sett mycket bra ut! Träningarna har varit välbesökta och tempot och koncentrationen hög. Det syns att spelarna är laddade inför de kommande derbymatcherna.

# Det blev förlust i höstas med 6–5, hur upplevde du den matchen?
– Vi inleder matchen bra och tar ledningen med 0-1 på straff. Sedan slarvar vi en hel del medan Dalen är vassa i avsluten och springer iväg till en 5-2 ledning. Då tar vi över matchen totalt och kommer tillbaka till 5-5 innan Dalen snöpligt sätter 6-5. I slutet har vi gott om lägen men kvitteringen uteblir. Ett tråkigt resultat där vi bara hade oss själva att skylla.

# Om vi tar den matchen i höstas, vad ska Ungdom göra bättre imorgon som gör att det blir seger?
– Ska vi lyckas ta tre poäng imorgon gäller det att vi spelar ett bättre kollektivt försvarsspel än vid förra mötet. Då slarvade vi på tok för mycket och bjuder själva på ett par baklängesmål. Viktigt blir också att ta tillvara på de chanser vi skapar, det gäller att vara effektiva i avslutsmomentet.

# Hur går dina tankar inför matchen?
– Riktigt kul med derby igen! Förhoppningsvis kan matchen locka en del folk då vi spelar en fredagskväll. Jag ser fram emot en jämn match i högt tempo där vi självklart siktar på att avgå med segern!

# Tankar i övrigt?
– Grymt inspirerande med två derbymatcher de sista matcherna på säsongen!

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.