Motståndarkoll; IBF Dalen, snack med Henrik Vilhelmsson

Ikväll väntar det första derbyt för helgen, Ungdom tar emot IBF Dalen hemma i IKSU Sportcenter. Orangearapporter har snackat med motståndartränaren Henrik Vilhelmsson, inför matchen.
# Seger med 6–5 i höstas när ni hade ”hemma”plan, hur upplevde du matchen?

– En härligt jämn derbymatch precis som alla division 1 derbyn brukar vara med en hel del prestige i eftersom många av tjejerna går i skolan tillsammans. Vi lyckades dra det längsta strået och vinna med uddamålet och jag hoppas vi kan upprepa den bedriften. Jag minns även att det var över fyra hundra personer i Udominate Arena, hoppas det kan bli lycka mycket folk på denna match.

# Hur har du upplevt säsongen i största allmänhet?

– Vi är väldigt nöjd med vår säsong hittills, vi hade inför säsongen satt upp ett antal mål som vi jobbat efter och gruppen har verkligen gjort det på ett bra sätt. IBF Dalen är ju ett lag som ska utveckla bra division 1 spelare samt spelare som har ambitionen att bli kommande elitspelare. Vi hade i början av säsongen 21 utespelare och 2 målvakter, under säsongen har en spelare tagit klivet upp till elitlaget samt en spelare lånats ut till Tjeckiska mästarinnorna Herbadent samtidigt som de spelare som är kvar i laget fortsatt sin positiva utveckling. Så vi känner att vi höjd nivån ytterligare i år.

# 3-3 hemma mot Hammarby senast, hur var den matchen och vad går det och ta med in i den här?

– En spelmässigt inte så bra match från vår sida, vi vinner skotten rätt klart och ska vinna matchen tycker jag men Hammarby gjorde det bra och krigade verkligen till sig en viktig poäng i nedflyttningsstriden.

# Tankar inför matchen?

– Jag tror det kommer att bli en rolig match mellan två bra lag med många bra spelare i, så jag hoppas alla kommer till IKSU Sportcenter för att se matchen.

ANDERS ANDERSSON

Motstånd: IBF Dalen
Plats i tabellen: 2:a av 10 lag, innehar andraplatsen på 31 poäng. Man har + 23 i målskillnad, 76-53. Vann hemma mot IKSU Ungdom med 6-5.
Senaste mötet: 15/11 IBF Dalen–IKSU Ungdom 6–5 (2-2, 1-0, 3-3)
Målskyttar för IBF Dalen; Evelina Eriksson 2, Linn Eliasson, Ida Eriksson, Julia Forsgren, Camilla Lindström, . IKSU Ungdom; Amanda Skyltbäck 2, Mikaela Palmér, Jessica Lidberg, Agnes Holmgren.
Poängdrottning: Evelina Eriksson 12 mål + 12 framspelningar på 15 matcher ger 24 poäng
Spelplats: IKSU Sportcenter
Matchdag: Fredag den 21/2 klockan 19:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.