Madelen Jonsson om att vara tillbaka till Umeå

madde

Ett mål och en framspelning blev facit för tidigare IKSU spelaren Madelen Jonsson när hon kom tillbaka till Umeå och IKSU Sportcenter med Sala Silverstaden. Det var hennes första besök i arenan på fem år.

– Vi fick ett frislag precis i slottet, under säsongen har vi inte haft många frislagsvarianter, men nu har vi en variant och den testade vi. Jag backade ur någon meter, ett pass i sidled, så var det bara att klippa till, Madelen Jonsson beskriver sitt mål som betydde 3–2 reducering i matchen.

20 september, 2008, var den senaste gången som tidigare IKSU-spelaren Madelen Jonsson spelade en match i IKSU Sportcenter senast, då representerade hon Pixbo och kom att svara för ett mål i en match som IKSU vann med klara 8–2. Nu när hon återvände till arenan med Sala Silverstaden, var hon med och naggade hemmalaget på poäng. För poäng blev det när matchen gick till förlängning.

– Jag tycker att vi krigade på hela matchen och gjorde det riktigt bra, jag är stolt över alla lagkamraterna. Idag (läs igår) visade vi hjärta och att vi verkligen ville vinna den här matchen. Sen är det tråkigt att det slutade som det gör.
– Hade vi spelat så här bra tidigare hade vi fixat kontraktet. Men det var inte i den här matchen som vi förlorade, vi har andra matcher där vi skulle haft poäng eller vunnit.

I och med resultatet 4–5 efter förlängning är Sala klara för nedflyttning till division 1 och Madelen Jonsson är osäker på vart hon hamnar nästa år eller om hon stannar kvar i klubben.

– Jag har hela tiden sagt att jag ska ta alla beslut när vi har spelat färdigt, det är inget jag vill tänka på nu när vi spelar. Vi får se om jag stannar kvar, byter klubb eller fortsätter spela, säger Madelen Jonsson som inte utesluter en comeback i IKSU.
– Jag utesluter ingenting och jag kan hamna var som helst har det visat sig, vi får se vad det blir.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.