Ungdom om säsongens sista match

I tisdags spelade IKSU Ungdom sin sista seriematch för säsongen och orangearapporter har snackat med både tränaren Peter Hugosson Wallgren och spelaren Isa Jonsson.

# Ta oss igenom matchen period för period?

Isa Jonsson:
– Första perioden blev vi stressade av RIGs höga press och vi fick inte bollen så ofta till deras zon. De fick in två snabba mål men vi fortsatte kriga på.
Andra perioden hittar vi på bra sätt att få upp bollen i banan och börjar skapa fler lägen än förut. Vi var bättre i försvaret och täckte deras skott. Vann denna period med 1-0 av ett snyggt mål av Wilma Hortell.
Tredje perioden spelar vi som bäst och skapar många fina lägen. Kvitterar till 2-2 då jag passar till Frida Jonsson som sätter den snyggt. I slutet av matchen hade båda lagen många chanser att kunna avgöra men det blev sudden där RIG avgjorde.

Peter Hugosson Wallgren
– RIG inleder matchen klart bäst med hög forechecking vilket inledningsvis stressar oss till en hel del misstag. Både rättvist och logiskt tar RIG ledningen med både 1-0 och 2-0 med mindre än 10 minuter spelade.

Allt eftersom växer vi in i matchen och hittar bättre och mer kreativa lösningar på hemmalagets höga press. Vi får två chanser i PP och båda gångerna får vi utsökta skottlägen i slottet, tyvärr går avsluten utanför. Den andra perioden har vi bättre kontroll på våra motståndare samtidigt som vi vässar vårt anfallsspel. Wilma reducerar till 2-1 bara ett par minuter in i matchen och vi känner att vi på allvar är med. Maria spelar mycket stabilt i vårt mål och håller nollan i den andra perioden. Underläge 2-1 inför sista perioden.

Hela den tredje perioden sliter vi kopiöst och är riktigt jobbiga att möta. Spelet är ganska böljande och chanser skapas åt båda håll, de två målvakterna är dock riktigt bra i sina respektive mål. Rättvist kvitterar Frida till 2-2 efter fin framspelning från Isa med 10 minuter kvar att spela. Trots en tidig timeout från RIG och en stundtals uttagen målvakt blir det inga fler mål, utan matchen avgörs i förlängningen där ett skott utifrån touchar en klubba och hittar nätet.
# Nu blev det förlust efter Sudden, men vad gjorde Ungdom bra?

Isa Jonsson:
– Jag tycker att vi kämpar på bra hela matchen och visade vad vi gick för. Försvarsspelet och powerplay var också bra då vi fick många chanser att kunna sätta bollen i kassen. Väldigt bra målvaktsspel av Maria Häggström som räddar oss flera gånger!

Peter Hugosson Wallgren
– Mycket vi gjorde denna match var bra. Framförallt visade vi att vi kan betydligt mer än vi visade i fredagens möte med IBF Dalen. Idag var inställningen och viljan en helt annan. Det kollektiva försvarsspelet över hela banan och de många täckta skotten var roliga att se.

# Redan sista matchen för säsongen, hur summerar du den?

Isa Jonsson:
– Säsongen har varit lite upp och ned. Vi har haft lite dvalor ibland men i det stora hela har vi gjort det bra när en stor del i laget varit ny i divison 1.

Peter Hugosson Wallgren
– Säsongen har varit ungefär som förväntat. I våra bästa stunder tillhör vi absolut de bästa lagen i serien och har kapacitet att slå samtliga lag. Tyvärr gick vi på några minor i mitten av säsongen vilket förstörde chanserna till en mer framskjuten placering i serien. Vi har lyft upp ett antal spelare från Ungdom till Elit vilket är mycket glädjande. Många spelare har tagit rejäla kliv individuellt, vilket är huvudsyftet med verksamheten.

# Vad ska vi tro om Ungdoms framtid?

Isa Jonsson:
– Iksu ungdoms framtid kommer att se riktigt bra ut. Det här har som sagt varit ett uppbyggnads år, då en stor del i laget är nya för divison 1 spel. Nu har vi kunnat spela ihop oss en säsong och jag tror att nästa år så kommer vi vara riktigt vassa!

Peter Hugosson Wallgren
– IKSU Ungdom går en ljus framtid tillmötes. Det finns många duktiga spelare som har alla möjlighetet att bli framtida elitspelare om de själva är villiga att lägga ner den tid som krävs. Drygt tio spelare gjorde i år sina första säsonger i division 1 och kommer säkerligen bli ännu bättre kommande säsong. Laget kommer helt klar vara att räkna med även kommande säsong!

ANDERS ANDERSSON

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.