Förlust i första kvartsfinalen med 4–1

josefina

Mikaela Palmér blev den spelare som till slut lyckades spräcka Pixbo målvakten Sara Hjorting nolla. Men då var det för litet tid kvar för att ta in den 4–0 ledning som gästerna hade hunnit och skaffat sig.

Lisa Andebratt gav Pixbo ledningen efter 59 sekunder av den första, sedan spelade IKSU bra och hade flera bud på mål. Men det sista lilla saknades i avsluten. Istället för kvittering kunde Pixbo kontra och efter ett frislag IKSU fick Emelie Wibron tag på bollen och serverade Sara Helin till 2–0.

Iksu fortsatte och skapa i mellanperioden, men det var stolpe ut istället för stolpe in. Nathalie Jakobsson hade bland annat ett läge tidigt i perioden, där hon träffade stolpen för andra gÃ¥ngen i matchen. Therese ”Mini” Andersson gick pÃ¥ avslut, Frida Rydfjäll testade Sara Hjorting som var omutbar i kassen.

Iksu fick ett bra powerplay läge efter 12:34 där Mikaela Palmér kom in och var nära en minut in på det PP-spelet. Men det ville sig inte och Ida Sundberg kunde istället ge Pixbo ledningen med 3–0.
19:39 kom ytterligare ett IKSU-PP och då valde Curt Söderström att plocka målvakten och spela sex mot fyra under de 21 sekunderna som återstod av perioden. Men ingen lycka där heller.

När sedan Sara Helin återigen kunde hitta rätt sju minuter in i den sista perioden, då fanns det inget annat än att gå framåt och få till reducering. Men det kom att dröja till slutet av matchen då unga Mikaela Palmér hittade rätt. Närmare kom inte IKSU. Gästerna från Mölnlycke gjorde en bra bortamatch och tog dessutom till vara på lägena.

Nu gäller det bara för IKSU att trappa upp och våga när det väntar bortamatch på söndag. För vi vet att de kan så mycket och besitter ett riktigt bra spel, nu är det bara att släppa fram det.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.