Motståndarkoll med Emelie Wibron, del 2

Emelie Wibron kom att spela fram till ett av målen när Pixbo lyckades roffa åt sig den första matchen uppe i Umeå. Därmed har man med sig 1–0 i matcher när kvartsfinalserien vänder mot Mölnlycke och Wallenstamshallen imorgon. Orangerapporter.se snackade med Emelie Wibron efter matchen.

_DSC0270

Foto Erik Nordvall

# Hur upplevde du matchen igår? Ta oss igenom den period för period?– Inför den första perioden tycker jag att det kändes relativt öppet hur matchbilden skulle se ut. Vi gjorde ett enkelt mål redan i den första minuten och fick en bra början. I den andra och tredje perioden kunde vi spela mer avslappnat eftersom det kändes som att vi hade matchen under kontroll. Även om vi fick möta ett lite högre försvarsspel i den sista perioden.

# Vad gjorde Pixbo bra som gjorde att ni kunde ta hem den första kvartsfinalen med 4–1?

– Det vi gjorde bra igår var framförallt försvarsspelet och att alla i laget bidrog med mycket energi både på planen och på bänken. Man skulle väl kunna kalla det för en krigarinsats av oss, för jag tycker att vi egentligen kan spela bättre innebandy när vi har bollen, än vi gjorde igår.# Hur går tankarna inför det andra mötet nere i Göteborg?

– Vi siktar såklart på att vinna den matchen också och det blir kul att spela på hemmaplan!# Vad tar ni med er in till den matchen?
– Att vi måste göra minst samma hårda jobb i försvarsspelet som igår, gör vi det är jag övertygad om att vi vinner igen för mål brukar vi göra på de lägen vi får.

# Hur gick det personligen?

– Så länge vi vinner matcher kommer jag att vara nöjd. Men personligen gillar jag egentligen mer att spela anfallsspel än försvarsspel, så med lite bättre spel med boll från vår sida imorgon hoppas jag vi kan bjuda på.# Tankar i övrigt?

 

– Nej, inte direkt. Vinsten igår är inte mycket värd om vi inte vinner två matcher till, så det är det enda som gäller för oss.ANDERS ANDERSSON

Motstånd: Pixbo
Plats i tabellen: Slutade 6:a av 14 lag, 136-116, +20, 46 poäng.
Mötena den här säsongen:
29/9 IKSU–Pixbo 9-3 (3-1, 2-0, 3-1)
12/1 Pixbo–IKSU Innebandy 7-1 (1-1, 5-0, 1-0)
14/3 Iksu-Pixbo 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
Målskyttarna i den första kvartsfinalen; Iksu; Mikaela Palmér. Pixbo; Sara Helin 2, Lisa Andebratt, Ida Sundberg
Poängdrottning: Julia Larsson 36 mål och 10 framspelningar på 26 matcher.
Spelplats: Wallenstamhallen
Matchdag: Söndag den 16/3 klockan 15:00
Webbsändning; https://pixbowallenstamdam.solidtango.com/live/140316-pixbo-wallenstam-iksu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.