Inför Västerbotten F17s första match i distriktslags-SM

Idag drar distriktslags-SM för flickor 17 och pojkar 17 igång nere i Helsingborg. Orangearapporter kommer att befinna sig på plats från och med imorgon fredag och bevaka Västerbottens F17 som innehåller inte mindre än åtta spelare från IKSU. Vi valde att snacka med tränaren Henrik Vilhelmsson inför den första matchen i turneringen, Västernorrland står för motståndet vid 13:15.

# Hur går tankarna inför första matchen mot Västernorrland?

– Första matchen i ett distriktslag är väldigt speciell dels eftersom vi inte själv vet riktigt var vi står samt att vi inte har sett motståndet spela. Men vi har ett bra go i laget och känner oss väl förberedda.

# Om vi kollar på förberedelserna inför SM:et, hur har det sett ut sista veckan?

– Vi känner oss väl förberedda, vi har förutom våra träffar med laget haft ungefär halva laget som spelet efter seriespelet slutat och då tänker jag på Mikaela Palmér som spelat med IKSU, de spelare som kvalet med IBF Dalen samt våra RIG-tjejer som varit på innebandyfesten. De övriga spelarna har vi kört lite extra med så de känns riktigt bra. Den sista veckan har handlat mycket om att finslipa på de sista detaljerna.

# Vad ska vi ha för förhoppningar på laget?

– Vi vet att det är svårt att gå hela vägen, men vi tycker att vi är ett lag som har kvalitéer att göra det. SDF-SM är ju en turnering med många matcher på få dagar och det distrikt som lyckas få alla pusselbitar på plats inför och under dessa dagar kommer att vinna.
# Tankar i övrigt inför den första matchen?
– Vi är taggade till 1000 och hoppas att alla som följer oss också är det!

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.