Västerbotten obesegrade igenom gruppspelet – nu väntar troligtvis Skåne i kvartsfinalen

Västerbottens F17 avslutade gruppspelet på bästa sätt när man besegrade Östergötland med hela 9–0. Det var inget snack om saken och redan efter sju minuter ledde man med 3–0. Östergötland hade inget att hämta och blev utspelade. Samtidigt vilade Västerbotten bland annat Mikaela Palmér inför morgondagens kvartsfinal. ejonsson2
Isa Jonsson fortsatte att göra mål, de två första i matchen kom från henne. Även Emilia Jonsson hade en bra match och kom att svara för tre mål, Clara Forssén, Alice Granstedt och Moa Svanström svarade för de andra målen.

Efter matchen firade laget gruppsegern i omklädningsrummet med en dans som filmades. Stämningen var det inga som helst fel på, fattas bara när man har spelat hem gruppen och ser ut som ett av lagen som kan ta hem det.

Orangerapporter snackade efter matchen med Emilia Jonsson och tränaren Henrik Vilhelmsson.

Emilia Jonsson:
# Till att börja med, berätta om målen?

– Det kändes riktigt bra, jag hade bra koll på bollen och tryckt dit den helt enkelt.

# Hur upplever du matchen annars?

– Vi hade ett jättebra flyt, alla var duktiga och vi hade bra go där alla var med i matchen.

ejonsson

# Nu väntar troligtvis Skåne i kvartsfinalen, hur går tankarna inför den matchen?

– Det känns bra och kul att få möta ett bra lag så man får kriga sig igenom om man nu vill ta sig till semifinal. För det gäller att slå alla lagen om man vill vinna.

# Hur har du upplevt turneringen i övrigt?

– Det har känts bra och kul, vi har ett bra lag.

# Vad talar för att Västerbotten ska ro hem hela turneringen?

– Vi har ett bra lag och individer som kan göra mycket. Sen har vi en bra sammanhållning och bra tränare.

Tränaren
Henrik Vilhelmsson

# Hur går tankarna inför kvarten?

– Vi har pratat mycket om att vara så bra förberedda som möjligt inför kvartsfinal, det handlar lite om beteendet, hur vi är på banan och hur vi uppträder på sidan. Vi känner oss väl förberedda inför kvartsfinalen och sen får vi se om det blir Skåne eller Hälsningland. Hur som helst ska det bli kul med slutspel.

Det är nu det gäller…

– Precis, vi har en bra känsla i gruppen och har spelat runt på 20 spelare. Alla har presterat bra, så det ska bli angenämt med slutspel.

hw

# Vad går det att ta med sig från den här matchen?

– Noggrannheten med bollen, vi har pratat mycket om att vi ska vårda bollen och lika när vi förlorar bollen ska vi vara duktiga på att ta hemjobbet och backchecka. Vi släpper inte till en enda tre mot två situation under hela matchen, trots att vi har så mycket boll och försöker sticka in bollar i slottet på dem. Framförallt dem två grejerna tar vi med oss.

# Någon som utmärker sig?

– Jag tycker att vi är starka alla tre femmorna och Johanna von Paweö i målet gör en stabil insats, det är ingen som sticker ut. Vi är tunga att möta och maler bara på.

mv

# Kvartsfinal. Hur förbereder sig Västerbotten?

– Vi ska käka nu och sedan ska de få se delar av killarnas match, sen åker vi tillbaka till hotellet och laddar batterierna.
– Det är skönt att vi inte spelar någon mer match ikväll så vi har några timmar där och förbereda oss extra på. Det blir tidig kväll, vi hade ju tidig match nu imorse och är vana vid det.
– Det är nu det roliga börjar.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.