Västerbotten till semifinal – seger mot Hälsingland med 5–1

Efter en nervös förstaperiod och ställningen 1–1 ryckte Västerbotten i den andra när man gjorde två mål inom loppet av tre minuter då Frida Jonsson och Mikaela Palmér kom att näta. Matchen slutade till slut 5–1. Efteråt snackade vi med målskytten Mikaela Palmér och tränaren Henrik Vilhelmsson. Nu väntar Stockholm i semifinalen.

mikkan

– Spännande, nu spelar det ingen roll vilket lag man möter oavsett kvartsfinal, semifinal och final är det bra lag man stöter på, det blir kul med Stockholm.

# Vad var bra med matchen mot Hälsingland?

– Jag tycker att vi genomförde den bra, kontrollerat framförallt och jag tycker att alla tre femmorna gör det bra.
– Sen var det kul att första femman fick göra tre mål och alla tre femmor levererade. Boxplayspelet var bra, vi fick fyra minuter i boxen i sista perioden och höll tätt. Som sagt kände det kontrollerat och vi gick på mer folk än dem som matchade ganska hårt på vissa spelare, vi gick på tre femmor hela tiden.

Handen på hjärtat, hur kändes det i första perioden, var det lite nervöst?

– Det tycker jag egentligen inte, de fick lyfta lite bollar på oss som vi inte fick riktigt koll på och sen korrigerade vi det till andra perioden. Jag tycker ändå att vi hade ganska bra koll på dem i den första perioden. De skapar på våra misstag och inte så mycket på sitt egna spel, det är när vi bjuder dem på någon situation som de får lägen. Sen tycker jag att vi fick bort det mer och mer. Det kändes kontrollerat.

Förutom själva spelet var det ett litet försök till psykning där med Hälsinglandbocken på mittplan.

– Men vi hade våran fisk, gäller att köra samma medel, fisken är något som har följt med hela tiden från resan ner. Det har blivit som en grej som har hängt med, Ikea Helsingborg. Nu gäller det bara att ladda om och heja fram killarna här.
– Sen laddar vi om batterierna på hotellet, vi kommer inte att åka till Malmö och se någon final, vi laddar på hotellet för att vara förberedda.

Mikaela Palmér

Till att börja med berätta om målet?

– Sara kom på vänsterkanten och lägger in på mål och så får jag den på mig så jag kan vända upp och bara lägga in den. Ganska enkelt.

Annars, hur upplevde du matchen som sådan?

– Jag tycker att det var en jämn match, men jag tycker att vi har mest boll och rullar och är lugna. Jag tycker egentligen att vi har matchen där vi vill ha den.

Handen på hjärtat, var det lite nervöst i första perioden?

– Ja det var det, det var väldigt nervöst i början men sen när man kom in i det släppte det mer och mer.

Jag kan tänka mig att dels 2–1 målet och ditt 3–1 var ganska förlösande?

– Ja, det var så jävla skönt att verkligen sätta dem, så vi fick rycka ifrån och verkligen fick känna att vi hade matchen.

Så utsågs du till matchens lirare i laget?

– Ja, det var riktigt kul.

Om du själv får betygsätta din insats i kvartsfinalen, hur är omdömet då?

– Jag tycker att jag kan vara lite mer skärpt i mina avslut som jag har, men jag tycker  ändå att jag gör en bra insats och kommer igenom.

Nu väntar Stockholm, dels vad går det att ta med sig från den här matchen och vad behövs göras för att ta sig till finalen?

– Jag tycker att vi ska ta med oss våran backchecking och våra omställningar som vi har och fortsätta med att ha fart i fötterna och flytta bollen så kommer det att gå bra.

­ANDERS ANDERSSON

Matchfakta:

07.45 Mål 1-0 Västerbottens IBF
15.52 Mål 1-1 Hälsinglands IBF
18.50 Utvisning U2
(Slag)
Hälsinglands IBF
Period 2
08.36 Mål 2-1 Västerbottens IBF
11.16 Mål 3-1 Västerbottens IBF
Period 3
01.44 Utvisning U2
(Felaktigt byte)
Västerbottens IBF
05.14 Mål 4-1 Västerbottens IBF
07.11 Utvisning U2
(Upprepade förseelser)
Västerbottens IBF
18.09 Time out Hälsinglands IBF
19.17 Mål 5-1 Västerbottens IBF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.