Katarina Bjuhr inför Euro Floorball Tour

kbisback

Om snart fem timmar drar Euro Floorball Tour igång i finska Eerikkilä, Sverige öppnar upp med match mot Schweiz. I det svenska laget hittar vi Cassandra Edberg, Iza Rydfjäll, Victoria Wikström och Josefina Eiremo. Dessutom kom Katarina Bjuhr med då Elin Reinestrand tvingades tacka nej, skadan i SM-finalen låg bakom det avhoppet.

Kul för Katarina som därmed är tillbaka efter sin skada som ådrog i höstas. Orangearapporter tog sig ett snack med försvararen dagen innan avfärden mot Finland.

# Landslaget igen efter att du har kämpat dig tillbaka och kunde vara med i slutet av säsongen. Hur känns det att åter vara blågul?
– Att jag får chansen i landslaget igen känns som en jättekul bonus efter min trassliga säsong med skadan, det är inget jag hade räknat med men som sagt jättekul.

# Hur tycker du att det gick på slutet när du var tillbaka?
– Det är alltid svårt att komma ifrån en rehabperiod på flera månader till hetluften och matchtempo, men jag tycker att jag växte för varje match som gick, tyvärr tog säsongen slut för tidigt.

# Den gjorde ju dessvärre det, hur har du tränat på efter säsongen tog slut?

– Eftersom att jag kom tillbaka väldigt snabbt från skadan och klev på ganska hårt direkt har jag försökt att träna smart för knät efter att säsongen tog slut. Inför landslagslägret har vi kört några innebandypass med laget.

# Förstår, vilken känsla tar du med dig nu in i turneringen i Finland?

– Att det ska bli spännande med lite nya ansikten, i ledarstaben och truppen, samt att det ska bli kul att spela innebandymatch igen.

Sverige kommer även att spela mot Tjeckien imorgon lördag och Finland på söndag.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.