Om segermatchen mot Huddinge borta

Söndagens match mot ett hårt jobbande Huddinge gav en 5-3 seger och tre poäng. Orangearapporter var på plats och snackade efteråt med spelarna Nathalie Jakobsson, och Josefina Eiremo samt assisterande tränaren Andreas Harnesk (det snacket dyker upp senare under tisdagen).

# Hur upplevde du matchen?
Nathalie Jakobsson:
– Det var en böljande match där jag tycker att vi gick in i den alldeles för lojt, vi spelade mycket en och en och fick inte riktigt igång fötterna. Sen tycker jag att vi jobbade oss in i matchen, vilket är bra, det blev bättre och bättre. Vi kan kontrollera matchen som vi vill och på slutet gjorde vi det bra.

Josefina Eiremo:
– Första perioden var mindre bra ifrån oss. Det kändes som om vi inte riktigt var med i matchen och vi startade inte så aggressivt som vi ska och slarvade lite med boll. Sen är underlaget svårspelat, bollen studsar och far lite grann, men så är det för båda lagen och det ska man inte skylla på. Som sagt så saknades vår aggressivitet.

– I den andra och tredje perioden rycker vi upp oss spelar lite bättre, men det var ingen jättebra match från vår sida. Ändå känns det skönt att vi kan knyta ihop säcken och ta tre poäng.

# Om vi tar målen?

Nathalie Jakobsson:
– Vi hade några skott utifrån. Emelie Wibron gjorde två mål när hon sköt utifrån, det lönar sig och jag tycker att vi ska fortsätta att ta fler avslut utifrån.
– Sen har vi två likadana mål som ”Jossi” (Josefina Eiremo) gör när vi jobbar oss till de målen. Det är sådana mål vi behöver göra när vi möter ett lag som Huddinge och underlaget är rätt svårspelat.

Josefina Eiremo (hennes tre mål):
– 1:a spelade backarna ner bollen djupt, Sofie Andersson hittade Nathalie Jakobsson, som drev på kanten med en långboll, jag gick mot bortre fick en passning av Nathalie och kunde bara rulla in den.
– Vid andra målet sätter vi press på deras back i hörnet och vinner bollen. Jag gör en v-löpning i slottet och får en väldigt bra passning av Nathalie.
– Vid det tredje målet får jag en passning mot bortre från Emelie Wibron, det var ett väldigt viktigt mål som vi fick i slutet av matchen.

”Hon är en stark spelare…”
Josefina Eiremo:
– Nathalie Jakobsson är en otrolig stark spelare som jobbar och sliter i varje moment och gör ett otroligt bra jobb. Hon är även en positiv spelare som snackar mycket på bänken och jag har bara positiva saker att säga om henne.

Vad har hon förbättrat från förra säsongen?
Josefina Eiremo:
– Jag tycker alltid att hon har varit en rivig och hårt jobbande spelare med bra kondition och stark. Hon har utvecklat spelet med boll.

Berätta om underlaget?

Nathalie Jakobsson:
– Det är hårt, bollen studsar mycket och klubban fastnar när man spelar med hård plast. Det är en utmaning men samtidigt är det samma för alla lagen som kommer hit.

”Behöver vara med från start”
Nathalie Jakobsson:

– Det tog oss en period att komma in i matchen och om vi kommer igång redan från start kommer vi antagligen göra ännu bättre och bättre ifrån oss än idag (läs söndag). Det handlar om att hitta ett sätt att ladda upp på, så vi kommer in 100 procent fokuserade till matchen. Josefina Eiremo:
– Det var ungefär som mot IBK Dalen i DM-finalen, det är något som vi får jobba på att försöka vara med från period ett. Man har oftast inte råd att slarva bort en period.

# Hur upplevde du din egen insats?

Nathalie Jakobsson:
– I den första perioden var jag inte på tårna och tog lätt fel beslut i dumma situationer. Sen tycker jag att det blev bättre och bättre, godkänt. Jag gillar när vi får spela med hård press, det passar mig.

# Vad ska vi ta med oss från matchen?
Josefina Eiremo:
– När man gör en dålig förstaperiod som vi gör kan det vara svårt att gör en bra andra och tredje period. Det kan lätt bli att man hamnar i det spelet i de perioderna också.
– Nu ryckte vi upp oss, inte lika mycket som mot IBK Dalen i DM-finalen, men vi knöt ihop säcken och det är oerhört starkt av oss. Vi ska också ta med oss vårt engagemang på bänken. Dels från de som spelade och inte, det var väldigt positivt och det gör så mycket i sådana här lägen att vi peppar och stöttar varandra.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.