Andreas Harnesk om matchen mot Huddinge

Hur upplevde du matchen?

– Det var en tuff match och Huddinge spelade väldigt bra försvarsspel och straffade oss hårt när vi gjorde misstag. Samtidigt var det svårt för oss att föra spelet, vi gick in lite halvdant till matchen och vi fick inte den bästa starten. Då blir det en tuff match. Vi får vara glada att vi tog med oss tre poäng, säger Andreas Harnesk och fortsätter:

– Vi ryckte vi upp oss på slutet och kontrollerade sista perioden. Det var lite som mot IBK Dalen i första perioden. Skillnaden mot den matchen var att vi har väldigt respekt och vill verkligen vinna derbyt, har hade vi kanske inte samma go från början.

Hur upplevde du målen?

– När Huddinge går bort sig lite, då kan vi straffa dem, vi kan göra saker väldigt bra om det blir lite ytor. Där emot skulle vi behöva öva fortfarande på när de är så tighta och kompakta som Huddinge är, då har vi lite svårt att få in bollarna. Framförallt när vi inte helt är där.
– Men jag tror vi kommer ta steg i rätt riktning, det känns som vi har gjort det hela tiden. Så gäller det att höja oss från idag (läs söndag)

Det kändes ändå på något vis att IKSU hade kontroll över det hela i sista perioden innan 5–3 målet…

– Det kändes också så för oss, men det går fort i innebandy och det räcker att man tabbar sig någon gång för att bli straffade. Det gäller att göra det ordentligt, vi hoppades på att spela runt och göra dem tröttare och tröttare och straffa dem när läget kom. Lägena kom inte så tydligt, till slut kom 5–3 men vi hade något läge innan att ”döda” matchen. Vi tog inte det riktigt.

Lagkaptenen Josefina Eiremo stegrade fram och gjorde tre mål…

– Det är viktigt, hon är duktig på det.

Nu har det visserligen bara gått fyra matcher, men hur har du upplevt starten?

– Jag tycker att det har varit en nyttig start med många bra matcher där man märker att bottenlagen i SSL är bättre än tidigare, nivån höjs hela tiden och framförallt är lagen mer tränade. Vi kan inte bara springa sönder lagen utan vi måste vara mer kompletta vilket är väldigt kul. Serien har utvecklats mer än den har gjort tidigare år, sen märker man när vi spelar som bäst då vill jag tro att vi kan slå alla lag, vilket känns som.

– Jag tycker att matchen hemma mot Rönnby var väldigt bra och Djurgården var bra fram till slutet när vi tappade lite. Jag hoppas att om vi kan växa från det här, då kan vi bli riktigt bra.

# Något i övrigt att lägga till som går att ta med och slipa på?

– Framförallt etablerade anfallsspel som jag skulle vilja slipa på, lite att vi åker på mycket kontringar. Vi vill spela väldigt fin innebandy, men risken är om vi gör det och anfaller, anfaller mot lag som är väldigt tighta hemåt att vi kanske åker på mycket ”skit”, så blir matcherna jämna ändå. Vi skulle behöva finslipa på det och bli ännu bättre anfall så vi inte blir så hårt straffade.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.