Inför Telge SIBK med Andreas Harnesk

Ikväll väntar sjundeplacerade nykomlingen Telge SIBK för IKSU. Södertäljelaget har hittills två vinster och två förluster i serien och har mött Endre (hemma)  förlust 4–1, FBC Uppsala (borta) seger 4-3, Huddinge (hemma) seger 5-3 och förlust borta mot Jönköping med 4–2.
Orangerapporter.se fick ett snack med IKSUs assisterande tränaren Andreas Harnesk inför drabbningen i IKSU Sportcenter.
# På fredag (ikväll) väntar nykomlingen Telge som hittills har två vinster och två förluster. Vad ska vi tro om det mötet?

– Telge har inlett serien över förväntan och är ett defensivt skickligt lag med en fantastiskt bra målvakt i Linnea Bergman. De spelar smart och disciplinerat på ett enkelt sätt. Alla spelare känns starka tillsammans och jobbar för varandra. Det kommer förmodligen att bli en utmaning att luckra upp deras försvar.

# Hur har det sett ut sedan matchen i Huddinge i söndags och hur laddar IKSU upp inför fredag?

– Efter Huddinge matchen har vi haft en del punkter vi vill utveckla och med tanke på att Huddinge spelar på nästan samma sätt som Telge var det en bra förberedelse inför matchen. Vi har tränat hårt i veckan men avslutat lugnare på torsdagen där vi undvek att köra helt slut på oss. Samtidigt räknar vi med att vi är tillräckligt vältränade för att träna på hårt utan att försöka formtoppa oss inför matcherna.

# Hela sju IKSU-spelare( Iza Rydfjäll, Cassandra Edberg, Sofie Andersson, Katarina Bjuhr, Josefina Eiremo, Emelie Wibron och Cornelia Fjellsted) blev nu uttagna till landslaget. Är det någon ytterligare IKSU-lirare som du saknar i truppen? Vad finns det att säga om dem som blev uttagna?

– Det känns jättekul att landslaget har tagit ut sju IKSU-spelare. Väldigt välförtjänt för alla spelare som blev uttagna hos oss. De arbetar hårt och förtjänar sin framgång. Där bakom finns det en massa som har potential nog att spela i landslaget. Vi har Malin Marklund som var förstamålvakt i VM, Wickan (Victoria Wikström) som har bristande form (enligt förbundskaptenen) som är petade men besitter enorma kvaliteter. En som många glömmer men som är enormt bra är vår back Sara Wilhelmsson.

# Vad blir det viktigaste att tänka på emot Telge?

– Mot Telge vill vi fortsätta att ta nya steg i vårt eget spel. Vi vill våga mycket offensivt samtidigt som vi är defensivt skickliga och noggranna i det vi gör.

# Med vilken valfri låt skulle du beskriva IKSUs form just nu?

– Take it to the top – av Ne!tan

………..
# Vilka spelare saknas just nu?
– Vi saknar Carro (Caroline) Deutgen som är pÃ¥ väg tillbaka efter skada. Sen saknar vi även Therese ”Mini” Andersson som har problem med en hälsena.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.