Andreas Harnesk om Telge hemma och inför Falun borta

Idag väntar IBF Falun borta och orangearapporter.se lät assisterande tränaren Andreas Harnesk ta några ord om fredagens match mot Telge och tankar inför dagens match i Falun.

# Ta oss igenom matchen mot Telge?

– Vi inleder matchen med att slarva lite där vi bjuder på ett tidigt mål efter en retur i eget slott. Resten av perioden präglas av ett övertag i bollinnehav för oss men hela tiden jämnt resultatmässigt.

– I period två spelar vi bättre, framförallt med boll. Deras målvakt är helt fantastiskt samtidigt som vi bjuder på någon kasse där vi tappar markering på frislag i eget slott. Ineffektivitet framåt samtidigt som vi slarvar defensivt gör att matchen fortsätter att vara jämn trots att vi spelar bra innebandy och har massvis med skott på mål. Vi fortsätter tredje perioden på ungefär samma sätt.

– Vi har kraftigt bollövertag och skjuter massvis. Men Linnea Bergman i Telges mål är världsklass och mer därtill i matchen. Samtidigt spelar Telge extremt bra försvarsspel och förtjänar all cred. De hjälpte henne att vara bra.I slutet av matchen känns det som att vi ska avgöra, men bollen vill inte in. Tungt för oss, men Telge förtjänar framgång med sitt uppoffrande spel. Bra jobbat av dem. Vi njuter av utmaningen att få bra träning på vårt anfallsspel och tar med oss att vi hade 54 bra skott på mål vilket känns bra.

# Tankar inför dagens match mot Falun?

– Falun är ett aggressivt lag som gillar att spela fysiskt. De är ofta bra på att jobba hårt i egen zon och kan spela ett bra försvarsspel. De har tappat många spelare inför säsongen, men de som är med kämpar hårt för varandra och gör det riktigt bra. Om Falun lyckas med sin defensiv är de mycket tuffa att möta.

# Något mer att lägga till?

– Vi saknar fortfarande mini (skadad, Therese Andersson red anm) och Nora Abrahamsson (sjuk). Sen är Carro Deutgen fortsatt skadad, Amanda Skyltbäck spelar i Ungdom och är på väg tillbaka efter en längre skadeperiod. Samma sak gäller Mikaela Palmér fast hon har varit borta länge på grund av sjukdom.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.