Inför derbyt mot Team Thorengruppen

Efter den fina derbysegern med 9–3 över RIG i förra fredagen väntar ikväll ett nytt derby för Ungdom när man ”borta” möter Team Thorengruppen. Orangearapporter har snackat upp derbyt med Ungdoms lagkapten Emilia Jonsson. Matchen spelas i Ersängshallen 19:00.

# I rollen som lagkapten, hur har du upplevt inledningen på säsongen för laget och personligen?

– Vi hade en bra försäsong då vi spelade ett antal träningsmatcher och vi kom igång bra efter sommaren. Men i början av säsongen var det lite tungt då man ser till matchresultaten i seriespel men vi fortsatte ändå jobba eftersom vi vet att vi är starka som lag och samtidigt har så mycket talang i laget och så mycket mer att få ut både individmässigt men också tillsammans som lag.

– Sammanhållningen i laget är helt fantastisk och de två senaste matcherna har vi verkligen visat vad vi kan, lagets prestation har gjort en kraftig utveckling sedan vi gick in i hall som bara blivit bättre och bättre.

– För mig personligen har jag upplevt den inledande säsongen som otroligt rolig då vi skapat en sådant stark laganda, de träningsmatcher vi spelade innan serien drog igång har varit till nytta då vi fått en möjlighet att spela ihop oss och utvecklas. Jag ser bara positivt på laget och våran utveckling längre fram under säsongen.

# Hade du några mål när du gick in i säsongen?
– Målet för den här säsongen är bland annat att ha kul då vi har otroligt bra tränare som vet vad dem gör men framför allt är ett mål att utvecklas som individ för att senare sträva efter att komma så högt upp som möjligt i innebandykarriären .

# Hur har träningsveckan sett ut fram till nu?
Träningsveckan började bra då vi fick med oss energi och glädje från segern hemma mot RIG förra helgen. Vi inledde veckan i tisdags med en fartfyllt träning och har även fortsatt hålla uppe tempot på de övriga träningarna i veckan. Det är bra stämning i laget och vi har bra energi och mycket kvar att ge till matchen på fredag.

# Tankar på matchen imorgon mot Thorengruppen?
Jag hoppas det blir en match med bra tempo och kvalité, jag ser fram emot att möta Thorengruppen då dem är nykomligar i division 1 och att vi endast mött dem i träningsmatcher tidigare. Det är alltid kul att möta lag från Umeå då det ofta är mer publik och mer hets under matchspelet.

# Vad ska vi förvänta oss för matchbild?
– Det jag tror man kan förvänta sig för matchbild imorgon är att jag tror och hoppas att det blir en ganska fysisk match med mycket fart i bollen. Jag hoppas på mycket mål och en spännande och rolig match.

ANDERS ANDERSSON

Fakta:

Aktuell tabell

Strömsbro IF 9 7 0 0 2 41-28 13 21
Tyresö Trollbäcken IBK 8 5 0 1 2 39-26 13 16
IBF Dalen 7 4 0 2 1 31-20 11 14
Storvreta IBK 7 4 1 1 2 39-34 5 14
Sundsvalls IBF 7 4 0 1 2 45-37 8 13
IKSU Ungdom 7 3 0 1 3 36-30 6 10
RIG Umeå IBF 7 3 0 0 4 32-38 -6 9
Älvsjö AIK 8 2 0 1 5 32-42 -10 7
Notvikens IK 8 2 0 1 5 22-37 -15 7
Team Thorengruppen SK 7 2 0 0 5 28-35 -7 6
FBI Tullinge 7 0 0 2 5 15-33 -18 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.