Inför IKSU Ungdoms match mot Sundsvall

Imorgon vid 13:00 väntar Sundsvall hemma för ungdom. Vi har fått några ord med tränaren Peter Wallgren.
# Hur lyder direktiven inför Sundsvall hemma?
– Vi ska fortsätta jobba hårt och vara obekväma för våra motståndare. Framåt skapar vi alltid lägen, det gäller att vara på tå och ta tillvara på dessa.

# Vad ska vi förvänta oss för matchbild imorgon?
– Vi kan nog förvänta oss en ganska jämn matchbild spelmässigt. Sundsvall har en skicklig förstaformation som de brukar matcha flitigt när det bränner till. Jag räknar med att lagen kommer att turas om att äga bollinnehavet under matchen

# Hur har veckan sett ut fram till matchen?
– Vi har tränat tisdag, onsdag och torsdag. På onsdagsträningen var vi färre än vanligt då hade fyra spelare på U-19:s breddläger i Örnsköldsvik.

# I Sundsvall återfinns Frida Eriksson, hur ska vi få stopp på henne?
– Sundsvall har flera bra spelare, bland dessa finns Frida Eriksson och hennes parhäst Agnes Wiklund. Som vanligt när vi möter skickliga spelare gäller det att ligga tätt och lita på att medspelarna gör sitt jobb så vi inte blir bolltittande.

Saknas någon? Någon som ser extra taggad/laddad ut?
– Förutom långtidsskadade Isa Jonsson saknas Jessica Lidberg, Olivia Lindström och Frida Embertsén pga. skador. Mikaela Palmér och Amanda Skyltbäck spelar med Elit i helgen. Johanna och Malin Von Pawel befinner sig i Afrika på projektarbete med skolan och missar också matchen. Vi har dock en bred trupp vilket innebär att andra får kliva fram och ta ansvar.

– Sara Berglund och Emma Thysell var riktigt bra mot Thoréngruppen, förhoppningsvis fortsätter de på samma sätt även denna match!

# Tankar i övrigt?
– Vi ser mycket fram emot denna tuffa fight! Sundsvall har ambitioner att vinna serien och har startat serien starkt. Ifjol spelade vi oavgjort borta och vann hemma efter att vi avgjort med bara sekunder kvar att spela. Ännu en jämn match är förmodligen att vänta.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.