fallman

Förra säsongen lyckades Karlstad vinna mötet i IKSU Sportcenter med 3­–1. Men igår lossnade det till slut för den orangea maskinen när det blev seger med 7­–0 (0–0, 3–0, 4–0). Dessutom var Sofie Andersson, Elin Tjärnström och Mikaela Palmér tillbaka och Emelie Fällman fick hålla sin första nolla i SSL.

– Det var väldigt roligt och jag hade hjälp av ett bra försvarsspel under hela matchen, det var kul att spela, säger Emelie Fällman efter matchen.

Karlstad bjöd upp till bra motstånd i IKSU sportcenter, trots bra press från IKSUs sida kom det att dröja till andra periodens femtonde minut innan det lossnade målmässigt. Då kom det att göra det inom loppet av bara några sekunder, först hittade lagkaptenen Josefina Eiremo (1 +1 i matchen) målet via högerstolpen och in, tre sekunder hittade Victoria Wikström fram till Frida Rydfjäll som kunde stänka upp bollen i nättaket.

– Jag tycker att Karlstad var tuffa och körde bra försvarsspel och spelvändningar och var rätt farliga i början. Samtidigt tycker jag att vi gjorde en bra match och var intensiva hela tiden, bytte platser och spelade som vi skulle och sakta med säkert började vi lugna ner anfallsspelet men behöll tempot utan boll.
– Då slutade vi spela bort bollarna och blev tyngre och tyngre, samtidigt som de blev tröttare och vi tog över mer och mer, tycker tränaren Andreas Harnesk.

Therese ”Mini” Andersson som var tillbaka mot Mora för två helger sen och redan då låga bakom ett av målen plus gjorde två mål mot Täby spelade fram Emilie Wibron som kunde göra 3–0. Då tog Karlstad time out.

I den sista perioden trummade IKSU på och Cassandra Edberg, Emilie Wibron (2 + 0 i matchen), Nathalie Jakobsson (1 +1 i matchen) och Therese ”Mini” Andersson (1 +1 i matchen) hittade alla målet. Det blev 7–0 och det känns bra inför derbyt på onsdag mot IBK Dalen.

– Vi har mycket energi och inställning i den här matchen som vi kan ta med oss till nästa uppgift, sen gjorde vi mål på det vi har tränat på, det känns kul och jag är imponerad över hur snabbt det har gått.
– Sen känns det bra att vi får hålla tätt än att vi skulle chansa framåt och vinna med 10–2. Karlstad var farliga i vissa lägen, säger Andreas Harnesk.

Karlstad hade bland annat ett friläge när Julia Lid-Nilsson kom ensam med Emilie Fällman som svarade för en mycket bra räddning. I det läget stod det 0–0 i den andra perioden.

– Jag tar med mig att jag kände mig väldigt lugn i mitt spel idag (läs igår) och stressade inte upp mig, det gick bra, säger Emelie Fällman efter matchen.
– Det var en jämn match men vi ryckte ifrån på slutet och vi sa innan matchen att vi skulle köra på och skjuta mycket.

mikka

Mikaela Palmér hoppade in i den tredje perioden och svarade för ett bra inhopp. Vid första bollkontakten, hon bröt bollen högt upp, höll hon på att bli målskytt direkt.

– Det gick ganska snabbt sista perioden, vi hade powerplay och så, jag fick några lägen och kunde bryta lite bollar, det kändes bra, säger Mikaela som blir friskare och friskare från den mycoplasma som hon fick reda på i somras att hon hade.
– Det blir bättre och bättre och jag har blivit frisk och har fått koll på allting.

Efter matchen körde hon intervaller och hon har verkligen kämpat sig tillbaka nu under hösten. Därför är det så himla kul att se att det oftast lönar sig och speciellt när man får belöning för det jobbet som Mikaela fick då hon hoppade in i den tredje perioden. I den unga Bodentjejen har vi en framtida landslagsspelare, bara hon fortsätter och lägger ner arbetet.

# Hur hade träningsveckan sett ut fram till matchen?

– Efter matchen mot Täby gick vi in med en helt annan inställning och verkligen vände på det vi inte gjorde bra i den matchen. Vi har sedan kört på och det visade sig idag (läs igår) på matchen.
– Sen var det riktigt skönt att få med sig 7–0.

Nu väntar IBK Dalen på onsdag och därefter Endre på söndag. Två bortamatcher (den ena närmare än den andra) och Andreas Harnesk ser fram emot utmaningarna.

– Det ska bli roliga och utmanade matcher, vi har med oss en skön känsla och ska fortsätta träna på bra så kan det bli hur bra som helst. Framförallt är det utvecklande att möta så många bra lag.

# Emilie Fällman stod idag (läs igår) och gjorde det bra, men jag antar att det blir Malin Marklund som står emot IBK Dalen på onsdag?

– Malin Marklund är kanske världens bästa målvakt och sen har vi världens mest lovande målvakt i Emelie Fällman, hon lär mycket av ”Mackan” och njuter av att vara bakom henne.
– Det känns bra, vi litar på ”Mackan” och sen att vi har två så bra målvakter känns kul, säger Andreas Harnesk och avrundar:
– Vi vet vad Dalen gör oftast och det ska bli kul att se om vi kan behålla vår intensitet och fortfarande lösa upp deras försvarsspel bra. Vi har lösningar på det och ska prata om det sen, det ska bli spännande att se vad vi kan göra mot dem. Jag ser fram emot matchen.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.