Iksu Ungdom tog poäng hemma mot Sundsvall

malet

Med tre sekunder kvar ordnade Henny Hägglund 4–4.
Därmed förlängde IKSU sin förlustfria-rad till fyra matcher när man tog emot Sundsvall på lördagsförmiddagen.
Lagkaptenen Emilia Jonsson var nöjd efteråt över poängen.
– Det är aldrig försent, vi verkligen krigade oss igenom hela matchen och trots att vi låg under så trodde vi på det och vi kom att kvittera. Vi är nöjda med poängen, säger Emilia till organgearapporter efter matchen.
Iksu Ungdom rivstartade möte hemma mot Sundsvall med tidigare IKSU-spelaren och tillika lagkapten Frida Eriksson i det för dagen svartfärgade motståndet.
Emilia Jonsson ordnade 1–0 efter 6:31 framspelad av Malin Hörnberg, Henny Hägglund fixade 2–0 minuten efter, Emma Thysell spelade fram till det målet. Ungdom hade matchen första tio och trummade på stärkta av målen. Men Sundsvall fick in en reducering innan paus, Maja Nyman på pass från Agnes Wiklund, 12:36.

– Det var en väldig rolig match att spela och vi startade väldigt bra och tappade lite i första periodens sista tio minuter. Vi kom ändå ikapp och satte våra lägen, sen hade vi väldigt bra spel vändningar, säger Emilia Jonsson. Sundsvalls Frida Eriksson höll med Emilia.
– Jag tycker att vi började ganska knackigt och att IKSU ungdom hade de första tio minuterna. Sen tycker jag att vi tog över lite mer i slutet av perioden och fick in en boll, men det stod 2–1 efter den.

Åtta minuter in på den andra perioden var det dags för firma Maja Nyman och Agnes Wiklund igen. Sundsvall hade kvitterat. Nu gick det verkligen undan och inom loppet av en minut fick publiken se ytterligare två mål.
Kajsa Skönby gjorde först 3–2 till Ungdom (Agnes Holmgren assisterade) och Agnes Wiklund svarade för sin tredje poäng när hon hittade målet på pass från Frida Eriksson. Resultatet 3–3 stod perioden ut.

– I den andra skapade vi mycket tryck och hade läge att göra 4–3 när det stod 3–3. Men vi fick inte in den och fick någon utvisning emot oss.
– Så det kändes ganska öppet inför tredje, Frida Eriksson.

I den tredje skapades det chanser åt bägge håll och vi fick se ytterligare två mål. Först tog Sundsvall ledningen. Sanna Stadling hittade målet (pass från Hanna Ådahl). Då såg gästerna från Medelpad ut att avgå med segern. Målet kom med fyra minuter kvar av tredje perioden. Men Ungdom ville annat och 19:54 visades Amanda Samuelsson ut och man fick läge att spela sex mot fyra. Med tre sekunder kvar hittade Frida Lundberg till Henny Hägglund, matchen gick därmed till förlängning.

– Jag upplever matchen som jämn och att både vårt och deras försvarsspel var bra. När vi gjorde 4-3 trodde jag att vi skulle vinna matchen, men det kan gå ganska snabbt i innebandy. Det var surt det som hände på slutet, vi slog i täck så att dom kunde vända, himla onödigt, men det är orutin från vår sida och de gjorde det bra, säger Frida Eriksson.
– I den tredje perioden fortsatte vi kämpa och hade tålamod. Det var roligt att vi kunde kvittera på slutet, Iksu Ungdoms kapten Emilia Jonsson om tredje perioden.

Förlängningen förblev mållös och båda lagen fick varsin poäng.

# Det var några borta, men då var det andra som klev fram istället?
– Verkligen, vi har ganska många skadade men har ändå en stark trupp och det är nu man ser vad vi har för talanger.

# Var det någon som stack ut?

– Vi hade bra målvaktsspel (Sofie Lindgren), sen tycker jag att alla förtjänar beröm.

Hur var det att möta Frida Eriksson?

– Det är alltid tufft och det är en väldigt duktig spelare, det är ändå kul att få spela fysiskt och möta någon som har erfarenhet sedan tidigare.

# De flesta av er har ändå som mål att komma upp i SSL-laget och Elit.

– Då är det bra att man i division 1 får möta såna som har erfarenhet av spel i högsta divisionen.

Tillbaka till Frida Eriksson.

# Hur har du upplevt er inledning på säsongen? (fyra vinster, en oavgjord och tre förluster)

– Vi har startat ganska bra och alla våra matcher har varit jämna, vi har haft chans att vinna alla matcher. De poängen vi har tappat har varit i slutet av matcherna eller så har vi förlorat med ett mål. Vi är hyfsat nöjda men kan bättre och ska framförallt vara mer jämnare i matcherna.

# Vad är målet med Sundsvall?

– Nu försöker vi bara gå för att vinna varje match och vi tar en match i taget. Det är vad vi går för nu.

# Vad ska vi säga om IKSU Ungdom?

– De spelar med hög fart och mycket rörelse och är jobbiga att möta på så sätt. De har verkligen något att bygga på. Många unga duktiga, avrundar Frida Eriksson.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.