Reportage från Visby och Södervärnshallen

Imorgon söndag väntar topplaget Endre på bortaplan för IKSU. Orangearapporter åkte över till ön tidigare för att få en bild av Visby och Södervärnshallen. Endre spelade passande nog hemma under fredagen då man mötte Huddinge.

Det var som att komma till sporthallen i Arvika, undertecknad är uppväxt i Västra Värmlands metropol och har spenderat mycket tid i den hallen. Södervärnshallen var charmig och inbjudande, långt ifrån dagens arenahets där mycket handlar om utsmyckningar och inte så mycket idrottssjäl.

Matchen då?
Endre kontrollerade den och skulle ha vunnit med mer än vad som blev, matchen slutade 5–3 efter att Corin Ruttimann med en strumrullare fastställt resultatet i tom bur. Huddinge var effektiva och låg rätt i försvaret, man störde bra även om Endres effektivitet framför målet borde vara bättre.
– Jag borde ha kanske gjort fem mål typ, men jag missade mycket och vi hade flera klara lägen som vi borde ha gjort mål på, säger kaptenen och landslagsspelaren Anna Jakobsson efter matchen.

karen

# Men en seger är ändå en seger och tre poäng?
– Det är starkt gjort att vinna dom här matcherna, någonstans är de det som karaktäriserar att man ligger högt upp i serien när man vinner alla matcherna som man ska vinna, menar Anna och får medhåll av Karen Farnes som har två säsonger i IKSU-tröjan bakom sig (2011-2013).
– Effektiviteten är något vi har slitet med de senaste matcherna, vi hade hoppats på att det skulle lossna mot Huddinge, men då får det komma på söndag, säger Karen Farnes och vi kommer in på de två säsongerna i IKSU-tröjan.

– Jag fick först och främst en rejäl innebandyutbildning i Umeå, Iksu var en väldigt bra förening och jag kände mig bra omhändertagen, jag ser tillbaka på två fina år där jag lärde mig allt jag kan och att bli professionell innebandyspelare, berättar Karen och fortsätter;
– De flesta jag hade kontakt med har slutat men jag följer med vad som händer via sociala medier och allt annat, (Karen är en av våra 124 följare på twitter). Man har koll och skickar iväg något meddelande då och då. IKSU är ett lag som jag följer extra.

# Hur ska det bli att möta IKSU?
– Det är klart att det kommer bli speciellt, det är ännu speciellare att åka tillbaka till Umeå och spela i IKSU Sportcenter då man har spenderat mycket tid där. Men det kommer bli en speciell match när IKSU kommer på besök, tycker Karen.

annaj

# Hur upplevde du matchen mot Huddinge?
– Virrig och det var en match med låg kvalité, vi ska kunna spela ut dom men det känns som vi inte kommer upp i den kvalitén vi ska ha, det blev hafsigt och en väldigt konstig match tycker jag. Det är svårt att analysera, allt möjligt hände.
– Det känns som vi har en miljon lägen och sätter inte dom, det är kanske därför vi blir nervösa när målen inte kommer.
Anna Jakobsson tyckte också till om matchen.
– Den var svängig och Huddinge gillar att kontra, gå framåt och chansa lite. Jag tycker att vi inte utnyttjar deras chansspel som vi pratade om att vi skulle göra. Även vi började chansa och det svängde en del.
– Målmässigt var det hyfsat jämnt men spelmässigt hade vi mer boll och spelade runt mer än Huddinge, även om de kontrade bra.

Karen Farnes vet att man måste höja sig till matchen mot IKSU imorgon och tog upp det.

– Jag förutsätter att vi kommer upp i högre kvalité till matchen mot iksu, det kommer att krävas då IKSU är ett väldigt spelskickligt lag med kvalité i alla led. Jag tror inte vi kommer ha några problem med att höja oss.

# Vad är det som gör Södervärnshallen till en svårspelad hall?
– Dels är den lite mindre vilket vi har lärt oss att den är och vi känner den utan och innan. Sen har vi den fantastiska publiken, idag (läs igår) var det inte många här men de hejar alltid på och vi hoppas på många mot Iksu och att det blir riktigt bra tryck, berättar Anna Jakobsson och Karen Farnes som har upplevt hallen även som motståndare (IKSU åren 2011-2013) fyller i;
– Det känns som en gryta även när det inte är så många här, publiken kommer väldigt nära och det blir ett tryck, publiken och planen är lite mindre. Sen har du småtjejerna runt omkring som skapar lite stämning, säger Karin Farnes och när hon säger det så tävlar några av småtjejerna i löpning mot Anna Jakobsson på planen.
– Jag vann mot Anna, jublar en av tjejerna.
– Man blir snabbt idol här, det är riktigt kul, säger Karen Farnes.

Jag lämnar där Södervärnshallen med ett leende på mina läppar.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.