Omstart – Julia Nordin om att komma hem

Om några timmar väntar omstart i serien efter jul och nyårsfirande. För motståndet står Djurgården hemma. Det är också omstart för orangearapporter som här publicerar en gammal nyhet från matchen mot Uppsala dagarna innan jul.

Karaktär på matchen: Omgång 13 i SSL
Datum för matchen: 20 december 2014
Resultat: 4-6 (0-1, 3-3, 1-2)

julianordin 

Julia Nordin var tillbaka i IKSU Sportcenter för första gången som motståndarspelare i lördags. Under hennes två säsonger i IKSUs färger (2012-2014) blev det 57 poäng på 63 matcher (slutspelet inräknat).

– Det var speciellt att stå på den andra planhalvan, men kul att vara hemma och träffa alla, berättar Julia Nordin efter matchen där hon spelade fram till ett mål och sköt in det avgörande 6–4 målet i tom kasse.

Efter två säsonger i IKSU valde Julia Nordin att gå till FBC Uppsala inför den här säsongen. Ett Uppsala som har som mål att ta sig till slutspelet och som fram till lördagens match hade spelat in nio poäng på tolv matcher, långt ifrån vad man hade räknat med. Därför var vinsten, 6–4, en välkommen sådan och tog laget över kvalstrecket.

– Vi har blandat och gett ganska mycket, det har inte gått som vi har förväntat oss i början av serien. Vi har tappat många viktiga poäng men jag tycker att vi har höjt oss på slutet och har spelat riktigt bra, tycker Julia Nordin och fortsätter:
– Vi har saknat det där sista lilla, det har inte riktigt räckt till trepoängare och vi har åkt på uddamålsförluster. Men vi har ändå visat att vi kan, det gäller bara att plocka fram det.

# Hur har du upplevt din egen start på säsongen?

– Det har gott ganska bra, det är lärorikt att testa en annan miljö och få en annan roll och vara den spelaren som har lite mer rutin än dem andra i laget. På så vis ta lite mer ansvar, säger Julia Nordin som på tretton matcher har svarat för sju mål och tre framspelningar.

# Vad är det som FBC Uppsala gör bra i matchen?

– Framförallt är det en bra laginsats, vi är otroligt nedtryckta i hela den sista perioden. Det är skönt att vi kan hålla ihop som ett lag och täta igen när IKSU pressade på i slutet av matchen. Vi visade att vi kunde hålla tätt och ta tre viktiga poäng och vi visade också att vi kan vara med och slåss mot topplagen, tycker Julia Nordin.

# Vad ska vi tro om IKSU?

­– Dom har också blandat och gett och tappat poäng mot lag som man kanske på förhand ska vinna. Men jag är helt övertygad om att de kommer att snäppa upp och komma igen lagom till slutspelet, det är då de brukar växa.

ANDERS ANDERSSON

Fakta Julia Nordin

IKSU 2012-2014
2013/2014 26 10 6 16 poäng
Slutspel 3 2 0 2 poäng
2012/2013 25 14 17 31 poäng

Slutspel 9 6 2 0 8 poäng slutspelet

IBF Dalen/IBK Dalen

2011-2012
Fick säsongen mer eller mindre förstörd på grund av en korsbandsskada.
2010-2011 26 10 3 13 poäng
Slutspel 5 0 0 0 poäng
2009-2010 3 0 0 0 poäng (IBK Dalen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.