Omstart – Malin Marklund om Uppsalamatchen

Om några timmar väntar omstart i serien efter jul och nyårsfirande. För motståndet står Djurgården hemma. Det är också omstart för orangearapporter som här publicerar en gammal nyhet från matchen mot Uppsala dagarna innan jul.

Karaktär på matchen: Omgång 13 i SSL
Datum för matchen: 20 december 2014
Resultat: 4-6 (0-1, 3-3, 1-2)

malinmarklund

Med fem och halv minut kvar att spela kom kvitteringen som de flesta trodde skulle leda till minst en poäng. Men för tredje gången den här säsongen blev det förlust på hemmaplan för IKSU. FBC Uppsala överlistade Malin Marklund 28 sekunder efter 4–4 och Julia Nordin satte 6–4 i tom kasse.

– Vi har svårt att göra mål just nu, men jag tror att mycket sitter i huvudet och vi kan absolut vända på det. Nu är det bara hem och rensa skallen, rannsaka sig själv och börja om på nytt, tycker målvakten Malin Marklund efter matchen.

# Till att börja med, hur upplevde du matchen från din horisont?

– Jag tycker att vi hade mycket boll men är inte där till 100 procent i försvarsarbetet. De fick göra många billiga mål och det ska inte behöva hända, visst självmål händer (ett av IKSUs avslut mot kassen styrdes in av en Uppsalaspelare, självmål) men det var bara för dem att lägga upp den i öppen kasse känns det som.
– De åker härifrån med en välförtjänt seger för det syns att de jobbar för laget och tillsammans vilket vi inte riktigt gjorde, samtidigt hade vi inte riktig stolparna med oss. Deras målvakt Felicia Tjäderborn gjorde en bra match, men vi gjorde henne bättre.

# Nu är halva serien spelad, hur har du upplevt serien?

– Jag tycker att det är en bra serie och det är mycket roligare nu när det är jämnare. I år har den stuckit ut så mycket mer än tidigare säsonger, lagen som är nederlagstippade har levererat rolig innebandy. Sen har du alla dem nya unga spelarna, det är kul att se deras initiativförmåga, de vågar vinna matcher och vågar komma med något nytt och kreativt. Jag tycker att innebandyn tar väldigt många steg nu och det är riktigt kul, tycker Malin Marklund och fortsätter:
–Framförallt ställer det krav på oss som har spelat några år, men jag tycker att det är kul och hoppas att vi fortsätter ta de här stegen och att fler lag vågar sticka ut och ta för sig.

# Nu väntar julledighet och egenträning, men vad ska vi tänka på att göra inför matchen mot Djurgården hemma den 3:e januari?

– Jag tror att vi måste rensa våra huvuden och ta en vecka där vi inte gör något, sen tror jag att vi måste ge mer än 100 procent för innebandyn. Det handlar om att offra sig lite mer, vara förberedd, träna hårdare och göra det med lite mer hjärta. Jag är övertygad om att vi kan vända detta.
– Vi har ett bra lag, det hade känts ännu tyngre om alla verkligen hade levererat och vi inte hade vunnit. I den här matchen syntes det att vi inte riktigt kom upp till vår nivå, då vet man att vi har så mycket att ge. Nu är det bara att köra.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.