Cassandra Edberg om Rönnby borta

Iksu tog med sig en poäng från mötet med tvåan Rönnby borta i Västerås.
4–4 slutade matchen som den orangea maskinen likväl hade kunnat ha vunnit. Spelet såg bättre och bättre ut och det var bara utdelningen som saknades. Efter matchen snackade vi med Therese ”Mini” Andersson, Cassandra Edberg och Andreas Harnesk. Här kommer snacket med Cassandra Edberg.

cassandra

Till att börja med, berätta om målet?

– Det var en liten spelvändning där Frida Rydfjäll får in den i mitten till mig och jag har ingen bevakning på mig och då lägger jag den lågt i bortre som jag gillar att göra.

Hur upplevde du matchen från din horisont?

– Jag tycker att vi gör en jättebra match, det känns som vi har saknat lite energi och det är precis vad vi visar idag. Vi trummar på och spelar på tre femmor länge och det känns som alla tre skapar. Vi gör en bra match och 4–4 mot serieledarna är jättebra.

Dessutom på bortaplan…

– Exakt och jag tycker att vi är värda tre poäng för att vi har fler chanser och vi har mer press på dom. Vi är värda det men 4–4 är bra.

Vad ska vi ta med oss tycker du till Huddinge?

– Dels energi vi har idag, vi går upp och pressar och det känns som deras backar blir nervösa, så det är vad jag tycker vi ska ta med oss. Sen att fortsätta utveckla det med att göra mål, vi skapar otroligt mycket lägen men har svårt att få in bollen. När det väl kommer, då kommer det här att rulla på.

Vad har du att säga om din egna insats idag?

– Jag tycker det var ett steg framåt och jag är väldigt nöjd faktiskt, det känns som jag ligger rätt och pratar med mina forwards och kan vinna upp ganska mycket bollar när våra forwards pressar deras backar och de slänger bara iväg den. Då kan jag hämta upp dem, jag är nöjd.

Hur har du upplevt säsongen annars?

– Den har varit lite energifattig tycker jag både från min egen sida och från lagets sida. Matcher som det känns att vi ska vinna har vi inte lyckats knutit ihop säcken, det har varit lite upp och ner. Men nu känns det som att efter jul gör vi verkligen jobbet allihopa och det har börjat riktigt bra och jag hoppas att vi fortsätter på den här vägen.

Då märks det…

– Det märks både på planen och utanför, i båset, vi manar på varandra och man får cred när man täcker ett skott eller när man bryter en passning och vinner närkamper. Vi måste göra det jobbet och få höra att vi har gjort det, det märks, det är stor skillnad.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.