Therese ”Mini” Andersson om Rönnby borta

Iksu tog med sig en poäng från mötet med tvåan Rönnby borta i Västerås.
4–4 slutade matchen som den orangea maskinen likväl hade kunnat ha vunnit. Spelet sÃ¥g bättre och bättre ut och det var bara utdelningen som saknades. Efter matchen snackade vi med Therese ”Mini” Andersson, Cassandra Edberg och Andreas Harnesk. Här kommer snacket med Therese Andersson.

mini

Therese ”Mini” Andersson

# Hur upplevde du matchen som sådan?
– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match och 4–4 speglar väl inte den helt, men jag är jättenöjd och tycker att alla ska vara nöjda.

# Vad är det framförallt som du är nöjd med?
– Vi sätter försvarsspelet och tar en massa avslut, lite som det har varit den här säsongen så sätter vi inte lägena men vi ser betydligt vassare ut nu än vad vi har gjort på länge.

Framförallt verkar spelet stämma mer och mer…
– Spelet med boll, det hade varit intressant att ha sett någon form av statistik på hur mycket bollinnehav vi hade i den här matchen, men det är ett stort kliv fram.

Om vi tar matchen mot Jönköping innan…
– Den är också målmässigt ganska jämn, men där spelar vi också bra, vi ska sätta dit lägena. Den hade vi kunnat vunnit med mer, men det är tre poäng och det är viktigt.

# Vad ger det här inför fortsättningen?
– Mycket, vi har fått mycket energi de här matcherna mot Djurgården, Jönköping och nu i dag. Det är en härlig energi på bänken och ute på plan. Jag tror att vi alla har känt hela säsongen att vi kan så mycket mer och nu tycker jag att vi visar det också och det lyfter oss alla.

# Hur bedömer du din egna insats?
– De två senaste matcherna har det mest varit slita och kämpa, idag hade jag några fina lägen som jag tyvärr missade. Men så länge man hamnar i lägena så ska man nog inte vara så orolig. Det är väl värre om man inte gör det.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.