Historiska anekdoter den 20:e januari

sekblom

Idag för två år sedan vann IKSU hemma mot IBF Falun med 3–2 (2-0, 1-1, 0-1). Hela 512 åskådare bevittnade matchen där Emma Hellberg gav de orangea ledningen efter 04:32 i den första perioden. Emma (24-åringen) som efter 2013/2014 skrev på för serieledarna Rönnby (de leder serien i skrivande stund) och flyttade till Västerås (och började jobba där), har tyvärr fått en kronisk bäckenskada. Orangearapporter hoppas givetvis att hon kommer tillbaka till innebandyscenen.

Susanne Ekblom (bilden) passade fram Emma. Victoria Wikström gjorde sedan 2–0 på pass av Jenny Gustafsson (numera 91 i Djurgården). Elin Björkman reducerade för Falun i mittenperioden innan poängheta (fem poäng i senaste matchen mot Huddinge) Emelie Wibron satte 3–1 (Frida Norström).
Falun kunde reducera ytterligare en gång i den tredje genom Melinda Folmerz, men närmare kom man inte. Dock så vann man skotten med 29–28 (4–10, 12–12, 13-6), även om det inte ger några poäng.

ANDERS ANDERSSON

Uppdatering

Idag för sju år sedan förlorade IKSU borta mot IBF Falun med 3–2 (3-0, 0-0, 0-2). Sara Kristoffersson (Tanja Esko), Malin Dalbjer gånger två (Hannele Jansson och Maria Lennartsson spelade fram) såg till att Falun hade ledningen efter den första perioden med 3-0. Iksu kom igen i den tredje perioden då Martina Söderqvist (Victoria Wikström) och Josefina Eiremo (Namita Andersson) reducerade, men närmare kom man inte. Skottstatistiken i matchen var 30-16 i IKSU-favör (13-10, 8-4, 9-2). 189 åskådare befann sig på plats i Falu Kuriren Arena 2.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.