Historiska anekdoter den 22:e januari

Säsongen 2005/2006 innehöll IKSU Ungdom spelare som Malin Marklund, Frida Eriksson (Numera Sundsvall), Isabell Krantz (Pixbo) och Malin Eriksson (Djurgården) bland annat. 22/1-2006 spelade man borta mot MERi Östersund, en match som kom att bli jämn.

Förstaperioden blev mållös och det kom att dröja fyra minuter in i den andra perioden innan vi fick se något mål, då var det hemmalaget som gjorde målet genom Emma Eriksson. Fem minuter tog det innan IKSU Ungdom hade kvitterat och då gick det undan, mellan minut nio och tretton gjorde man ytterligare två mål och gick ifrån till 3–1. Målskyttar var Ida Tollefsen (Maria Lindman), Fanny Högdahl (Isabell Krantz) och Hanna Levén (Malin Pahkala).

I den tredje perioden utökade Isabell Krantz till 4–1, men Östersund kom tillbaka och reducerade, först 2–4, Emma Eriksson igen (Sandra Ivarsson) och sen 3–4 Åsa Andreasson (Emma Eriksson 2 + 1). Dock kom man inte närmare än 3–4 och IKSU Ungdom vann matchen. Hemmamötet tidigare på hösten vann Ungdom med hela 9–1, då svarade Maria Lindman 3,  Sofie Söderlund 2, Nina Bäckman 2, Signe Nilsson, Isabell Hörnström för målen.

Säsongen 2006/2007 slutade IKSU Ungdom trea i norrettan som vanns av HIBK Skellefteå på 45 poäng, tätt följt av Umeå City IBK 39 och Ungdom 37. MERi Östersund fcik respass och var sju poäng från att klara sig kvar.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.