Inför Telge borta med fokus på motståndarna och Jessika Hellsén

Ikväll 19:00 väntar Telge på bortaplan, en nykomling som innan säsong drog igång dömdes ut direkt och experterna menade på att laget skulle få vara nöjda om man lyckades skrapa ihop fem poäng på 26 matcher. När tre matcher hade gått hade Södertäljelaget lyckats vinna två av dem och därmed stod man då på sex poäng.

Därefter har det hunnit blivit sex mer poäng, däribland 4–4 borta mot IKSU i höstas. I den matchen vann de orangea skotten med hela 54–22, men det är målen som räknas och en av målskyttarna för Telge i den matchen Jessika Hellsén har vi snackat med inför kvällens batalj i Wasa Sporthall.

– Det skulle vara roligt om vi kunde få tre poäng hemma ikväll, om inget annat en bra födelsedagspresent, säger Jessika Hellsén. Jessika fyller 24-år idag.

Vinst borta mot Uppsala och hemma mot Huddinge i omgång två och tre gav er sex värdefulla poäng i början av säsongen. Dessutom lyckades ni få med er en poäng från mötet uppe i Umeå, en match där IKSU vann skotten med hela 54-22, du svarade för ett av målen, det fram till 4-3, matchen slutade 4-4. Vad gjorde ni bra i början som gav poäng? (Karlstad hemma inräknad, 5-4 seger)

– Vi hade den rätta inställningen, vi tänkte som underdogs och bara spelade på med hjärta, tror Jessika Hellsén.

# Vad minns du av matchen borta mot IKSU, 4-4?

– Jag minns matchen som schysst, och jävligt rolig. Finns inget specifikt som jag kommer ihåg.

# Hur har du upplevt säsongen personligen och lagmässigt?

– Personligen tycker jag att alla matcher har varit mycket tuffare än i ettan, samtliga lag har bättre individer på varje position och man har blivit oerhört straffad direkt om man gjort något misstag. Bolltempot i SSL är mycket högre än i division 1, vilket har varit en stor omställning för oss som lag, men vi jobbar på att komma in i det mer och mer.

# Hur ska ni spela för att möta ett lag som IKSU som har fått upp farten och spelet efter jul/nyår?

– Vi ska hitta tillbaka till vårt försvarsspel och följa matchplanen, vi ska även plocka fram den rätta inställningen som vi tappade någonstans på vägen.

ANDERS ANDERSSONFakta: Med nio matcher kvar att spela kämpar nykomlingen Telge för nytt kontrakt. Förutom IKSU hemma ikväll har man följande matchschema:

–  25/1 KAIS Mora borta
– 31/1 Täby borta
– 14/2 Pixbo hemma
– 21/2 Karlstad borta (en av de viktigaste matcherna, hemma vann man med 5–4, men Karlstad är ett pånyttfödd lag)
– 28/2 IBF Falun hemma (Också en viktig match då Falun är där nere och kämpar)
– 6/3 Rönnby borta
– 8/3 IBK Dalen borta
– 14/3 Djurgården hemma

I de här matcherna har Telge plockat poäng:
– 21/9 Uppsala-Telge 3-4 3p
– 27/9 Telge-Huddinge 5–3  3p
– 17/10 IKSU-Telge 4–4 sd 1p
– 15/11 Telge-Karlstad 5–4  3p
– 6/1 Telge-Uppsala 3-4 sd 1p
– 11/1 Huddinge-Telge 6–5 sd 1p
= 12 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.