Historiska anekdoter den 24:e januari

Under 90-talet och början på 2000-talet var IBK Boden ett lag i högsta serien. Säsongen 2007/2008 när man ramlade ur elitserien spelade Mikaela Palmérs kusin Hanna med laget och hon svarade för två mål och två framspelningar på elva matcher. Säsongen därefter 2008/2009 spelade hon och Boden hemma mot Ungdom den 24:e januari 2009.

Det var ett ungdom som innehöll spelare som Emma Ragnarsson, Malin Nilsson, Iza Rydfjäll, Amanda Öhman (numera i rivalen IBK Dalen) och Frida Rydfjäll för att nämna några.  Amanda Öhman öppnade upp målskyttet i den första perioden genom att göra både 1–, och 2–0. Nicolina Burman passade fram båda gångerna. Hanna Palmér hittade sedan fram Lisa Karlsson som reducerade för Boden. Den första perioden slutade 2–1 till Ungdom.

I mittenperioden vände Boden då Lisa Karlsson och Sandra Widmark hittade rätt. Evelina Sjöberg (Emma Hamren) såg till att vi hade 3–3 inför den tredje perioden. Väl i den tredje ryckte Boden till 6–3 och man kunde hålla undan, matchen slutade 6–4 och Hanna Palmér gjorde 5–3. Mötet hemma mot Boden (9/11-2008) vann Norrbottenslaget också, 3–2 slutade mötet som Hanna Palmér avgjorde med fyra minuter kvar att spela.

I sluttabellen blev Boden fyra på 30 poäng, en poäng före Ungdom. Vann serien gjorde RIG på 45 poäng, samma poäng som Skellefteå som gick upp då RIG inte kan gå upp.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.