IKSU har inte varit bortskämda med många mål den här säsongen.
Men igår borta mot Telge lossnade det rejält, 8–0 efter två perioder blev 10–0 till slut. Tränaren Andreas Harnesk var förstås nöjd med målfabrikationen och spelet.
– Det var skönt att vi sätta dit bollarna och att vi höll tätt, säger Andreas Harnesk.

Senaste gången IKSU vann med tvåsiffrigt var för två år sedan hemma mot kommande helgs motståndare, Pixbo. Då slutade matchen hemma på IKSU Sportcenter hela 11–4. Igår blev det 10–0 (3–0, 5–0, 2–0). Sofie Andersson (Cornelia Fjellstedt) inledde målfesten, Cassandra Edberg (Iza Rydfjäll) och Frida Rydfjäll (Victoria Wikström) såg till att det stod 3–0 efter den första perioden.

I mittenakten satte Therese Andersson (Elin Tjärnström) 4–0, Victoria Wikström (Iza Rydfjäll) ordnade 5–0, Wilma Hortell (Cornelia Fjellstedt) 6–0, Iza Rydfjäll (Victoria Wikström) 7–0 och Frida Rydfjäll (Victoria Wikström) 8–0.
Tredje perioden inleddes med ett IKSU-mål redan efter 31 sekunder, Frida Rydfjäll hittade Sofie Andersson. Frida var också den spelaren som avslutade målskyttet med 10–0.

– Det är skönt att vi börjar komma igång och hittar försvars– och anfallsspelet. Vi börjar också tro på varandra och det vi gör, det var tre bra femmor under matchen, säger Andreas Harnesk som tycker att formationen med Cassandra Edberg, Sofie Andersson, Iza Rydfjäll, Victoria Wikström och Frida Rydfjäll stack ut extra. Sammanlagt stod den femman för sju av IKSUs tio mål.
– Men som sagt gjorde alla femmorna ett riktigt bra jobb.

Emelie Fällman vaktade målet och hon var också nöjd med lagkamraternas arbete.

– Försvarsspelet var jättebra och jag hade fantastiskt bra hjälp hela matchen. De kom med några kontringar lite då och då men vi jobbade bra hela matchen, säger Emelie som därmed fick hålla sin andra nolla i SSL. Den första kom hemma mot Karlstad i november förra året.

Närmast väntar IBF Falun hemma imorgon.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.