Två vinster gav gruppseger för Ungdom

Ungdom vann sina två matcher i gruppspelet i regionalslutspelet i Mora.
Därmed kommer man spela semifinal vid 10:15 imorgon mot tvåan i den andra gruppen, KAIS Mora.

– I den första matchen var riktigt bra mot ett starkt Strömsbro, det var bra bolltempo, rörelse och intensitet som ledde till mängder av chanser. I den andra matchen var det rätt avslaget, vi slarvade mycket men vinner ändå utan att imponera, berättar tränaren Peter Vallgren.

Ungdom gick in i regionalkvalets gruppspel mot Strömsbro och kunde ta kommandot målmässigt i den andra perioden när först Mikaela Palmér spelades fram av Agnes Holmgren och sedan när Amanda Collin fann Sara Berglund. Strömsbro reducerade innan perioden var slut, Amanda Bäcklin spelade frqam Jenny Hallström. Emilia Jonsson drog på sig en utvisning i början på den tredje perioden, men utdelningen uteblev från Strömsbro och istället kunde Mikaela Palmer sätta 3–1 sju minuter senare. Emilia Jonsson kunde senare avgöra matchen med minuten kvar, Frida Jonsson hittade Emilia.

I den andra matchen var det motståndet Ankarsvik som tog ledningen efter tre minuter in på den första perioden, Hanna Carlsson fann Lina Holmlund. Agnes Holmgren och Mikaela Palmér vände på resultatet och Ungdom hade 2–1 efter första 20 minuterna.
Sedan följdes det av en mållös mittenperiod och i inledningen på den tredje kunde Agnes Holmgren hitta Mikael Palmér som satte 3–1.

Lagen följdes åt och vi fick se 3–2 Amilia Sjöström, 4–2 Myra Aggestål (Mikaela Palmér) och med fyra minuter kvar reducerade Ankarsvik ytterligare en gång. Motståndarna tog timeout men Ungdom höll undan och ordnade gruppsegern.

– Vi tar med oss att vi skapade många lägen framåt och spelade tight bakåt. Kan vi minimera misstagen kring halvplan är vi svåra att slå, menar Peter Vallgren.

10:15 imorgon söndag väntar semifinal mot KAIS Mora. Vid vinst väntar final vid 15:30.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.