Fyra snabba frågor med Anna Skyltbäck Iksu Ungdom efter finalförlusten

IKSU Ungdom föll med 5–1 i regionalslutspelets final i Mora. RIG Umeå kopplade tidigt ett grepp om matchen och släppte det aldrig. Anna Skyltbäck blev Ungdoms målskytt i matchen och vi snackade med henne efteråt.

# Ta oss igenom matchen period för period?

– I den första perioden kändes det som vi inte riktigt var där, tankarna var någon helt annanstans. I andra tycker jag att vi rycker upp oss och spelar en rätt okej innebandy. Samma sak i tredje. Men vi gjorde det svårt för oss och tappade mycket boll på mittplan som vi sen straffades av.

# Om vi sammanfattar gruppspelet, semifinal och finalen, vad går det att ta med till seriespelet som var bra med helgen?

– Svårt att säga just nu. Men jag tycker att försvarsspelet är riktigt bra. Vi jobbar som en helhet och sliter för varandra. Sen är det en styrka att vi kan spela på alla våra spelare matcherna igenom. Även om de inte gick som vi ville idag.

# Det är klart. Var det någon/några som utmärkte sig i helgen?

–  Agnes Holmgren och Maria Häggström. Agnes är väldigt stark i närkamperna och hade mycket fart under fötterna. Maria storspelade i målet och gjorde många magiska räddningar

# Till sist: berätta om ditt mål och hur du upplevde helgen?

– Helgen har varit otrolig kul, vi har byggt vidare på vårt spel och börjar känna oss mer och mer hemma i det vi gör. Alla bitar börjar falla på plats. Vi har bevisat under den här helgen att vi är ett riktigt bra innebandylag, det enda som saknas i matcherna som inte går vår väg är viljan att verkligen vilja vinna och våga gör det oväntade som kan avgöra viktiga matcher.

– Bollen studsade och hade sig framför mål och då kunde jag slå in den på volley efter att Jessica Lidberg skjutit ett skott utifrån.

ANDERS ANDERSSON

Truppen som gjorde det:

Laguppställning IKSU Ungdom (DJ18SM)
Tröjnummer Namn Position
2. Ida Lindström (18 år) Forward
3. Frida Jonsson (17 år) Forward
7. Lovisa Nylen (17 år) Back
8. Myra Aggestål (16 år) Center
9. Sara Berglund (18 år) Back
11. Anna Skyltbäck (17 år) Forward
12. Malin von Pawel (18 år) Back
17. Jessica Lidberg (17 år) Center
20. Mikaela Palmér (18 år) Forward
27. Emma Thysell (18 år) Forward
29. Emilia Jonsson (18 år) Center
30. Johanna von Pawel (18 år) Målvakt
33. Maria Häggström (16 år) Målvakt
38. Amanda Collin (18 år) Back
97. Liv Falk (16 år) Back
99. Agnes Holmgren (16 år) Forward
Laganknuten Eric Nygård
Laganknuten Ove Johansson
Tränare Peter Wallgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.