Inför Falun hemma med Camilla Granström, assisterande tränare i Falun

Idag möter IKSU IBF Falun hemma på IKSU sportcenter klockan 14:00. Orangearapporter har snackat med assisterande tränaren i Falun, Camilla Granström och fått många bra svar från henne.

# Om vi jämför med förra säsongen vid den här tidpunkten så har ni tagit tolv poäng färre. Då låg Falun på slutspelsplats med 28 poäng efter 18 matcher, nu ligger ni precis ovanför negativ-kval strecket på 16 poäng. Hur har du upplevt säsongen hittills?

– Säsongen hittills har varit väldigt upp och ned och det är väl ändå något vi hade räknat med inför säsongen då vi har många unga spelare i laget. Jag tycker att vi skulle ha haft några poäng till där vi tappat matcher vi egentligen ska vinna. Kapaciteten finns i gruppen, det gäller bara att vara mentalt och fysiskt förberedd inför varje fight.

# Om vi kollar på vart ni har plockat poängen så har majoriteten av dem tagits på bortaplan, 12 av 16 poäng. Hur kommer det sig?

– Det är faktiskt en väldigt bra fråga! Min spontana tanke är att vi kanske sätter en större press på oss själva på hemmaplan och då låser det sig i spelet. Jag vet att alla i laget vill så otroligt mycket men det gäller också att klara av att hantera den viljan på rätt sätt.

# Hur ska ni möta IKSU idag för att kunna ta med er poäng från IKSU Sportcenter?

– Jag är inte så mycket för det där med att anpassa sig för mycket efter motståndarna. Ska vi ta poäng mot iksu så måste vi fokusera på det vi är bäst på; tight försvarsspel och snabba spelvändningar. Oavsett vilket lag vi möter i serien så handlar det om vilken inställning man har inför sin uppgift, man måste vara där till 100%.

# Åtta matcher kvar att spela, hur kommer det gå för Falun?

– Vi har som mål att hålla oss kvar utan kval och det kommer vi att göra! Vi strävar efter en slutspelsplats och då gäller det att vinna resterande 8 matcher, det är en tuff uppgift men jag vet att vi kommer klara det om vi fortsätter spela som när vi är som bäst!

# Om du fritt får prata om ditt ledarskap och hur vi ska få fler tjej/kvinnor som ledare för våra SSL-lag, vad behövs göras? Vad har redan gjorts?

– Som vi har lagt upp det mellan oss ledare just nu är det jag som håller i träningarna och Harri finslipar detaljer och håller i coachandet under matcherna. Det passar mig utmärkt! Jag vill utbilda spelarna och jobba med gruppen som helhet, men även hjälpa spelarna individuellt med saker de kan förbättra, det är vad jag brinner allra mest för och det som jag känner är mina styrkor.

– Som ledare är jag väldigt engagerad, kreativ, tydlig och öppen. Jag tycker det är viktigt att visa hur roligt jag faktiskt tycker att det är, det motiverar gruppen och bidrar med energi. Den dagen jag inte tycker det är lika roligt längre har jag inget i gruppen att göra längre.

– Jag är egentligen inte så mycket för det här kvinna/man-snacket utan jag tycker det är viktigt att få in bra ledare oavsett kön. Det handlar egentligen om hur du är som person och hur du jobbar med ditt ledarskap.

– Överlag tycker jag att föreningarna behöver jobba hårdare för att skapa bättre förutsättningar för ledarna. Det kan vara allt från utbildningar på olika nivå till att ledarna ska ha möjlighet till mer tid för planering och förberedelse inför match och träning. Jag tycker det är viktigt att ledare överlag får utbildning på både den didaktiska biten om HUR jag lär ut liksom utbildning inom det arbetsområde jag jobbar i.

# Vad känner du att du tillfört och kan tillföra framöver?

– Som ledare känner jag att jag tillfört mycket engagemang och den kunskap jag skapat mig som spelare har jag till viss del överfört på laget. Jag kan definitivt fortsätta att tillföra det framöver. Men jag kom in sent under denna säsong (slutet av september) och har därför inte kunnat lägga upp träningarna precis som jag ville. Hade jag vart med från försäsongen hade jag lagt upp säsongen helt annorlunda mot för vad jag fick göra nu.

– Jag hoppas också att jag får chansen att fortsätta att utbilda mig inom innebandyn och då kunna tillföra ytterligare kunskap inom området.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.