Tre snabba med backen Sofie Andersson efter Falun hemma

Efter matchen hemma mot Falun tog vid tre snabba frågor med försvararen Sofie Andersson.

sofiea

# Ta oss igenom matchen, period för period, hur upplevde du den från backen?

– Jag upplever det som att vi inledde bra och tog kontroll på matchen direkt. I den andra perioden gick vi ner oss lite då vi spelade mycket längs sargen och var därför inte lika farliga, men även då tycker jag att vi hade kontroll över matchen. I den tredje gjorde vi ytterligare ett ryck och avslutade med ett par mål till.

– Vi visste att Falun skulle vara heta och satsa på spelvändningar och jag tycker att vi redde ut det bra, även fast Falun också gjorde en bra match.

# Försvarsspelet sitter mer och mer, hur upplever du det som försvarare?

– Jag håller med. När vi alla gör jobbet tillsammans är vi oerhört svåra att göra mål på. Det känns tryggt och stabilt i hela laget och roligt att vi behärskar olika typer av försvarsspel.

# Nu är det fem-sex dagar kvar till Pixbo borta, men hur gÃ¥r tankarna inför den uppgiften, med tanke pÃ¥ hur spelet har utvecklat sig…

– Vi ser fram emot att åka ner till Göteborg för en riktigt tuff och fartfylld match. Pixbo är ett jättebra lag som har fått spelet att stämma hela säsongen. Det ska bli kul att mäta våra krafter med dom.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.