Inför Pixbo på lördag med Jonas Eliasson

Nu på lördag väntar som sagt Pixbo på bortaplan. Orangearapporter bestämde sig för att åka till Göteborg och ta pulsen på motståndarna. I måndags kunde ni läsa om backen Isabella Krantz och nu har vi kommit fram till tränaren Jonas Eliasson, en tränare som tog över laget under förra säsongen. Han kom då från Pixbos utvecklingslag på herrsidan (division 1). 

jonase

Laget hade fram tills han kom in tagit sju vinster, spelat en oavgjord och förlorat sju matcher. Man avslutade grundserien med åtta vinster och tre förluster, dessutom gjorde man 62 mål framåt och släppte bara in 43. Jämförbart med 74–73 på de femton matcherna innan.

I slutspelet slog man ut IKSU i tre raka matcher i kvartsfinalen, i semifinalen väntade ett Djurgården som kunde vinna i tre raka matcher, 4–1, 8–7 och 5–2.
Hittills den här säsongen har laget 12 vinster (två efter förlängning), fyra oavgjorda och tre förluster. På 30 seriematcher (11 från förra säsongen) har Pixbo bara förlorat sex matcher under ledning av Jonas Eliasson.

Vi ställde några frågor till honom efter matchen mot Rönnby som man vann efter förlängning med 5–4.

# Din syn på matchen?


– Jag tycker att det är surt att vi inte vinner under ordinarie tid, vi är mycket bättre och rullar ut dem totalt. Vi har väl sex ramträffar, men får inte in den, de har en i förlängningen, men vi var överlägsna. Dock släpper vi in ett i boxplay och i powerplay, vilket var tufft. Men vi var det bättre laget, berättar Jonas Eliasson.

jubelpixbo

# Hur har du annars upplevt säsongen hittills?


– Relativt bra, vi ligger trea, men vår målsättning är topp två.

– Det viktigaste är ändå att vi spelar bra innebandy, vilket jag tycker vi  gör match efter match. Även när vi förlorade mot Karlstad, som var det stora nederlaget, spelade vi bra och hade över 50 skott. Men ibland går den inte in och det var lite så idag (läs söndag).

– Som tur är kom vi ikapp, men det är lite surt när de tar ut målvakten, att de får ett mål utan att de hade etablerat något. De slängde bara in bollen mot mål och där är dom farliga.

# Ändå starkt att vända 1–3 i sista perioden…
– Ja, absolut, de får ett jobbigt mål för oss med 3–1 direkt i den tredje perioden, vi är starka och det vet vi om och vi ger aldrig upp. Det är många matcher vi har vänt, dock har vi inte behövt vända så många matcher i år. Men vi gjorde det förra året, 5–2 mot IKSU bland annat i kvartsfinal tre. Vi är ett lag som kör hela vägen och vi vet att vi är starka och bra tränade. Vi ska vara bäst i slutet av april, säger Jonas Eliasson.

jonase2

# Vad har du för tankar inför IKSU-matchen?


– Vi känner varandra ganska väl, vi och Iksu. 

– Dom har Emelie Wibron som är fantastisk duktig, hon lyfter det laget otroligt mycket, deras forwards är inte de värsta målgörarna. Det är jämnt fördelat, men det är ett bra lag med bra bredd och det finns många att se upp med.

– Det är som idag, vi vet vart vi inte får tappa boll och såna grejer, det är mycket upp till oss själva och jag tycker att vi kollar mycket mer på vår egna insats och hur vi ska utnyttja det mot Iksu. Jag har inte tänkt så mycket på den matchen, det kommer under veckan. Jag har haft den här matchen som har varit viktigt.
– Sen vet vi IKSUs svaghet, för de har faktiskt några svagheter.

# Du gick ut med att du räknar IKSU som en outsider?


– Det är för att dom har en bra bredd och skulle vi få en skada på två viktiga spelare eller Rönnby..

Madelene Backlund i Rönnby…


– Ja, precis, då blir det tufft, blir Emelie Wibron skadad blir det oerhört tufft men samtidigt har de en rätt bra bredd, de har inte den bästa toppen men många duktiga spelare. Dom tål mer skador och det är ett bra lag, det vet vi om och det är ett bra tryck i deras hemmahall. Speciellt i slutspelet vilket är riktigt kul.

Det är så det ska vara…

– Ja, precis, vi är nöjda med publiksiffran idag (söndag) och jag tycker att det var bra tryck, kul. Jag tror mycket på IKSU, förutom topp tre (Rönnby, KAIS Mora, Pixbo), de är i mina ögon bra mycket bättre än Endre. Men det gäller bara att de ska få ihop det också.ANDERS ANDERSSON
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.