Hallå där Alice Granstedt!

I förra torsdagen presenterades RIG-spelaren Alice Granstedt, 17-år som nyförvärv till IKSU. Hon är en av Sveriges största talanger och sökte sig till de orangea då hon ville ta ett större steg i sin utveckling. I Helsingborg ifjol och Linköping i år var hon med och tog guld med Västerbottens F17, båda gångerna kom hon med i turneringens all star team.alice

– IKSU tog kontakt när jag var 15 år. Men då var mitt första val att spela med RIG. Bara att flytta hemifrån var ett stort steg, säger Alice Granstedt och fortsätter:
– Jag har funderat mycket sedan i somras och har under hösten fått tränat med SSL-lagen. För mig har det alltid varit en dröm att få spela i det orangea stället, jag fick chansen och valde att ta den.

# Vad ser du som dina styrkor och kvaliteer som du tar med dig in i IKSU?

– Jag skulle beskriva mig själv som en spelare som har bra blick för spelet, träningsvillig och älskar att vinna, säger 17–åringen.

# Aha, vad har du lärt dig under åren (ett och halvt) på RIG?!

– Jag har lärt mig otroligt mycket på detta ett och halvt år. Bara det att jag har flyttat söderut, jag har lärt mig att ta ansvar och stå på egna ben, med allt vad det innebär. Sen som innebandyspelare har jag utvecklat tekniken, fysiken och sättet som jag spelar på.

# Förstår, om vi pratar om de två SDM i Helsingborg och Linköping, Vilka ord skulle de använda fel att beskriva de två äventyren och gulden?

– Alla jobbade som en enhet mot samma mål, alla satt laget i fokus före jaget, vi hade bra sammanhållning och så sjukt kul tillsammans, säger Alice Granstedt

# Jag kan tänka mig att det är något som du kommer att bära med dig i ditt hjärta för alltid.

– Ja, verkligen ett minne för livet.

På lördag kan den unga talangen ta med sig ännu ett minne då hon troligtvis får göra SSL-debut borta mot Pixbo. En match som Pixbos SSL-kanal sänder och som orangerapporter kommer vara på plats och bevaka.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.