Matchen började lite tidigare, ja en minut.

Så exakt 13:00 gjorde Alice Granstedt debut i SSL, tillsammans med Josefina Eiremo och Therese Andersson med Katarina Bjuhr och Emelie Wibron som backpar. 
17–åringen svarade för en bra sådan och tog för sig direkt. I den tredje perioden kom första poängen när hon spelade fram Elin Tjärnström till IKSUs andra mål i matchen.
alice2
– Jag såg henne på bortre och la en flipp, sen såg jag faktiskt inte hur det gick till när hon gjorde målet, säger debutanten Alice Granstedt som fick många lovord av både tränaren Andreas Harnesk och lagkamraterna.

# Hur upplevde du din debuten i SSL?


– Det var en del nerver och så innan, men jag hade samtidigt en bra känsla så det var bara in och köra.# Matchen som sådan, vad tycker du om den?


– Den var upp och ner, vi började den bra och satte press på dom och hade ingen respekt. Men sen kändes det som vi föll tillbaka och Pixbo tog över mer och mer. Därefter känns det som att vi inte kom upp i det vi kan.

# Andreas Harnesk och Johan Sjöström försökte laborera lite med femmorna för att få igång er…

– Precis, synd bara att vi inte kom upp i den kapacitet som vi kan, men nu är det bara att glömma matchen och ladda om inför nästa (KAIS Mora den 15/2).

Närmast väntar Malmö kommande helg för Alice Granstedt och spel med F19-landslaget som möter Finland i en dubbellandskamp i Baltiska-hallen.
– Det ska bli kul och Finland är som vanligt ett fysiskt och duktig lag, men vi ska göra det vi är bra på och förhoppningsvis tar vi med oss två vinster därifrån, säger Alice Granstedt

# Vad framförallt tar du med dig från debuten i SSL?

– Känslan, det var mycket nerver och sånt. Men jag hade en bra känsla inom mig och jag vet att det kommer släppa lite mer till nästa match när man blir mer bekväm i sin roll och kan släppa loss mer, avrundar debutanten.

ANDERS ANDERSSON

Röster om Alice Granstedts debut i SSL:

Andreas Harnesk:
– Kul att ha Alice här, det är en bra tjej och ett grymt framtidslöfte. Men redan nu visade hon att hon har massor i sig, sen har hon tränat väldigt kort och behöver träna mer för att komma in i spelet.
– Men Alice visade upp ett fantastiskt spelsinne, teknik och känsla. Hon vill verkligen något och jag tycker att hon gjorde det bra med tanke på förutsättningarna.

# 

Kan det vara en nyttig vitamininjektion till de andra spelarna, på det sättet att hon är ny och så…


– Ja, det tror jag och det är alltid bra med bra spelare, vi har höga mål i truppen och då behöver man duktiga spelare för att kunna nå dom.
– Vi får en skön konkurrens i laget och många kommer få kämpa för att vi ska nå vårt mål.

Nathalie Jakobsson:
– Jag tycker att hon gör det väldigt bra, jag skulle säga att det var en grym premiär, den får hon får vara riktig nöjd med.
– Hon är duktig och det känns väldigt bra att ha henne i laget.

Elin Tjärnström:
– Jag tycker att hon gör det riktigt bra och hon kommer med ett bra självförtroende från distriktslags-SM. Sen har hon kommit in med bra energi på träningen och det är ett bra tillskott för laget, roligt att hon valde att komma till IKSU.
– Ger vi henne lite mer tid så tror jag att hon kommer ösa in poäng.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.