Andreas Harnesk om matchen i lördags mot Pixbo borta.ledare

# Om du får använda dina egna ord, ta oss igenom matchen:– Vi inleder bra och spelar förbi deras styrning, en helt ok början. Sen kommer Pixbo som är ett bra lag till några lägen och då verkar det som vi spänner oss lite och axlarna går upp, anspänningen ökar.

– Efter det tycker jag att Pixbo gör det bra och vi kommer inte upp i vår nivå, vi har fantastiska spelare i vårt lag men idag (läs lördag), spelar vi inte bra. Vi ledare får ta på oss lite att vi kanske inte hade förberett så bra som vi ska vara för den här matchen. Sen sitter det lite mentalt att vi har förlorat mot Pixbo (sjätte raka förlusten) Vi måste komma över det och spela smartare till nästa gång. Nu fick vi oss en nyttig läxa.

# Vad är det framförallt som du tror att laget har lärt sig?– Vi kommer att gå igenom matchen under veckan och prata oss igenom den och se vad alla säger, det är lätt att vara kritisk i efterhand men vi är ett gäng fantastiska spelare som har svarat för en riktig bra januarimånad, undantag spelmässigt nu mot Pixbo.

# Vad har varit bra med januari?– Vi har börjat hitta ett eget spel och har blivit bättre mot uppställda försvarsspel, det syntes inte idag (läs lördag) men det är något som har synts i de flesta av matcherna. Vi har fått många positiva svar under månaden, försvarsspelet börjar sitta mycket bättre, vi tror mer på oss själva och börjar känna oss trygga. Jag ser fram emot framtiden.

marklund

# Även om det blev förlust så håller du med mig när jag säger att Malin Marklund fortsätter att övertyga i målet..– Vi har höga förväntningar på Malin Marklund, med all rätt då vi vet vad hon kan med sin toppnivå.

– Idag (läs lördag) var hon riktigt bra men vi var inte alls farliga framåt, men det kommer nya matcher där vi ska vara bättre. Jag hoppas att hon fortsätter att spela bra, för jag vet att hon kan ännu mer och det vill säga hur mycket jag tror på henne. Malin kan vara världens bästa målvakt om hon presterar på sin topp.
– Sen har vi det bra ställt på målvaktssidan, Emelie Fällman är också bra.

katta

# Var det någon annan spelare som utmärkte sig trots förlusten?

– Överlag spelade vi sämre än vad vi kan, vi har riktigt bra spelare och det är upp till oss tränare att förbereda dem rätt, idag (lördag) var vi inte tillräckligt bra och då får vi tränare rannsaka oss själva istället. Katarina Bjuhr var otroligt bra, sen tycker jag att Susanne Ekblom och Sara Wilhelmsson på backen tog ett steg i rätt riktning, Nathalie Jakobsson och Elin Tjärnström hade tendenser som var bra och Alice Granstedts debut var klart godkänd.
– Totalt sett kan vi mer.

# Nu väntar landslagsuppehåll med Finnkampen nere i Malmö och VM-kvalet i Polen. Sen har vi KAIS Mora hemma den 15/2, fram tills den matchen, de spelarna som är kvar på hemmaplan, vad ska vi göra under de här två veckorna?– Vi ska träna bra under de här två veckorna och försöka bli ännu bättre på precis allting. Sen har vi vissa utvecklingsbehov som vi kommer fokusera ännu mer på, vi har ju Frida Rydfjäl och Nathalie Jakobsson iväg till Polen och Alice Granstedt till Malmö. kul för dem, resten kommer köra på som vanligt.

# Tankar i övrigt?

– Ibland behöver man förluster för att tagga igång. Det har börjat gå lite för lätt, vi får fortsätta jobba hårt helt enkelt, nu har vi en tändvätska de här veckorna fram till Mora hemma. Vi vill vara mycket bättre mot Mora.

ANDERS ANDERSSON

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.