Alice Granstedt målskytt i U19-landslaget när Sverige vann med 6–1!

Malmö
En period.
Mer än så behövde inte Alice Granstedt på sig när hon nätade för U19-landslaget i landskampen mot Finland.

– Jag tog emot en passning, såg Clara Forssén och fick tillbaka bollen och gjorde mål, berättar Alice Granstedt om målet som betydde 5–1 i en match som Sverige kunde vinna med 6–1.

alicelandslaget

Det har bara hunnit gått en vecka sedan Alice Granstedt gjorde sin debutmatch i SSL med Iksu. Pixbo på bortaplan och en utmärkt insats av 17-åringen som tog med sig en passningspoäng till Elin Tjernströms 4–2 reducering. 
När det svenska U19-landslaget spelade den första av två matcher mot Finland i Baltiska hallen, kom Skellefteåtjejen in i den tredje perioden och behövde bara några minuter på sig för att göra mål.

Innan dess hade mycket handlat om hemmaspelarna. Ellenor Bengtsson Wester gjorde två mål, Marlene Lennartsson två plus ett och Ellen Rasmussen hamnade på ett plus ett. Inget dåligt facit på hemmaplan.

– Jag tycker att vi gör en bra match där vi håller i bollen och gör det vi pratade om att vi skulle göra. 
Vi skulle skicka upp rakt uppspel, få ner bollen och skapa lägen utifrån det, säger Alice Granstedt.

alicefart

# Vad hade ni fått för instruktioner innan matchen?

– Vi hade pratar mycket om att köra raka uppspel eftersom dom spelar 2–2–1, gå rakt in på mål och verkligen visa att vi ville göra mål. Finland spelar väldigt fysiskt, men vi har hårdnat till oss rätt mycket sedan förra matchen mot dem, berättar Alice Granstedt som har blivit utsedd till lagkapten.

# Vad tänkte du på när du kom in i den tredje perioden?


– Att det bara var att gå in och köra och njuta, det var verkligen kul att få chansen, säger Alice Granstedt som efter matchen lade en av Sveriges straffar i den straffläggning som följde. Tyvärr blev det inte som mot Värmland i semifinalen i distriktslags-SM, mål på straffen.

– Jag kom in lite för mycket på högersidan där jag egentligen skulle ha gått lite mer till vänster och på så vis lurat in henne och sedan dragit. Men man lär sig av sina misstag och jag hoppas att nästa straff sitter, berättar 17–åringen.

# Hur har veckan varit annars?

– Den har varit bra, vi har kört tre träningspass där vi har fokuserat på att spela ihop femmorna, boxplayet och powerplayet samt uppspelen. Sen har vi käkat mycket god mat på hotellet och kört lite lekar för att bli tightare som grupp.

# Jag hörde att ni skulle köra melodifestivaltema ikväll (lördag kväll)?

– Det blir nog en liten mellotävling och den hoppas jag att Marre (Marlene Lennartsson) och jag ska ta hem.

profilalice

# Om vi avrundar. Vad går det att ta med sig från den här matchen?


– Jag tycker att vi är aggressiva i försvarszon, det känns som att direkt när de kommer ner med bollen så är vi där och vinner tillbaka den, det ska vi ta med oss, tycker Alice Granstedt.
– Vi är visserligen stolta över matchen, men inte nöjda, vi ska vinna nästa match imorgon (läs söndag).

ANDERS ANDERSSON

Förbundskaptenen Åsa Karlsson om Alice insats:

– Hon kom in med ny energi och vågade hålla i bollen. Sen var det kul att hon fick göra mål, men vi visste redan om hur duktig hon är, det är inga nyheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.