Karolina Widar är imponerad över Alice Granstedt

karolinaw

”Rapp i steget, bra handleder och passningsläggare”
Karolina Widars egna ord om Alice Granstedt. 
Orangearapporter snackade med spelaren som blev utsedd till världens bästa av innebandymagazinet 2007 som 2009.
alicewidar
Karolina Widar avrundade sin spelarkarriär 2013 genom att spela hem sitt tredje SM-Guld nere i Malmö Arena, 2007, 2010 de andra åren. Kristinehamnstjejen, ja hon är född i Värmland, inledde den i Norberg dit hon flyttade som 14-åring. Sen via Per-Ols IBF kom hon till Rönnby och med undantag för spel i Schweiz (en säsong UHC Dietlikon) blev hon klubben trogen karriären ut.

widarbandreoll

Numera är hon med i U19-landslaget och hjälper till som lagledare. Något hon fick berätta om.


– Det är väldigt kul, man har ju själv varit med och spelat länge. Vi försöker utnyttja mina känslor innan, hur tänkte jag som spelare innan match? Varför var jag nervös? Vad gjorde vi åt det. Hur vill man ha laget? Vill man ha det på kvällen eller på morgonen, berättar Karolina och fortsätter;
– Man har mycket sånt med sig, jag försöker komma ihåg och förmedla. Det är kul och jag tycker att U19 har en riktigt bra stab som är väldigt seriös i sitt upplägg med allt från scouting till coaching. Det är bra för mig att komma in och se hur allt kan fungera.

Så väntar VM i Kanada nästa år…– Även om den här helgen var avslut för 1996:orna, var det samtidigt en liten start för 1997:orna som får vara med på VM nästa år. Det finns lite och jobba på och Finland hade med ett ungt lag nu. Det finns att göra frampå hösten.

– Finland har en bra U19 verksamhet och de satsar verkligen mot VM, de ser till att deras spelare som ska vara med där får erfarenhet innan. Dom kommer bli farliga, men det är kul att vi blir utmanade och det blir till att jobba för oss, säger Karolina Widar.

alicefart

Om du får prata fritt om Alice Granstedt?

– För det första är hon väldigt mogen som person och spelare, det märks på planen och hon är en perfekt lagkapten. Hon stöttar andra och vill att det ska gå bra för alla. Sen har hon allt det andra innebandymässigt, hon är rapp i steget, bra handleder och passningsläggare, säger Karolina Widar och fortsätter:

– Jag tycker att hon är en komplett innebandyspelare och lagkamrat om jag får säga. Det är också viktigt när man bygger ett lag, när man börjar med spelaren som man ska bygga ett lag kring att den har rätt inställning och det blir en kultur för resten av laget. Jag är jätteimponerad över henne.

alice2

Nu valde 17-åringen att lämna RIG Umeå och ansluta till IKSU…– Spännande tycker jag, helt rätt av henne att prova och som hon sa; känns det rätt i magen ska man göra det och tänka lite på sig själv. Hon kan absolut vara en SSL-spelare och en viktig sådan. Jag tycker att det var klokt av henne och IKSU, tycker Widar.

Hon kan bli en joker i slutspelet?

– Absolut. Hon passar in i alla typer av formationer, det är inte en spelare som är beroende av att ha en lekkamrat. Men hon kan ha en lekkamrat och även två grovjobbare bredvid sig och ändå få till det. Det går att ha många olika spelartyper runt henne och ändå bidrar hon och gör någonting bra.

madde

2005 avgjorde 17-åriga Madelen Jonsson SM-Finalen för IKSU mot Pixbo, hon kan bli en ny Madde…– Det gäller att hitta de sista pusselbitarna, jag vet att i Rönnby värvade vi in tvillingarna Lindgren (Frida och Hanna, red anm, 2010) inför ett slutspel vid den här tidpunkten, de blev våra pusselbitar till att vi fick allt att stämma och bidrog med ny energi. Det slutade med att vi vann SM-Guldet.
Så det kan mycket väl vara de små grejerna som gör att helheten klickar.

Vad ska vi tro om det kommande slutspelet i SSL?

– Jag tycker att KAIS Mora, Rönnby, Pixbo och IKSU ser starkast ut och jag tror på dom som semifinallag. Sen får vi se, de brukar alltid bli någon skräll.

– De lagen har fått jobba med flera formationer och de har mer än både Djurgården och Endre som är tunnare vad gäller bredden och spelare. De fyra jag tror på har sett bra ut, även om IKSU inte ligger topp fyra så vet vi vad dom kan, jag tror de blir farliga.
– 

Mora och Rönnby har fått jobba ganska lugnt och Pixbo har poängmässigt flutit på. IKSU har fått jobba lite men har fått till en känsla.

– 

Sen beror det på vilka de får möta, det är tydligt att vissa lag har mer problem med andra. Just nu har IKSU problem med Pixbo, Mora har haft problem med Rönnby, Iksu har slagit Rönnby, det är lite omvända turer där.
– Pixbo har problem med Djurgården, det beror på vilka de får i kvartsfinalen och semifinalen, men det är ganska tydligt att de har olika svårt för varandra.

ANDERS ANDERSSON

Bonus:

Karolina Widar om Mikaela Palmér:
– Jag har inte sett henne tillräckligt för att kunna uttala mig, hon var med U19 innan min tid. Men jag har sett att IKSU har använt henne i sex mot fem och fem mot fyra, det säger väl en del om man kan gå in i dom situationerna och gilla läget. Får hon till fysiken och lite ork där, så finns det mycket kring henne också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.