Inför KAIS Mora med Moras lagkapten Martina Löf

Imorgon väntar KAIS Mora hemma på IKSU Sportcenter.
Orangearapporter har snackat lite med Dalalagets lagkapten Martina Löf. 
25-åringen är nu inne på sin nionde säsong i den röda dressen.– Vi har en bra känsla i KAIS Mora och blir starkare för varje dag, nu räknar vi ner till det roliga ska börja (slutspelet, red anmärkning), säger hon när vi träffar henne precis efter att Mora har besegrat Karlstad på bortaplan med 12–0.

# Hur pass bra är KAIS Mora just nu, skulle du säga?– Jag skulle vilja säga att vi är på uppgång och håller på och får ihop laget, det kommer mer och mer för varje dag. Vi kommer att fortsätta mot toppen och förhoppningsvis vinna den sista matchen, säger Martina Löf…


… och därmed ta det efterlängtade SM-Guldet?
– Det är tanken!

# Du är nu inne på din nionde säsong i KAIS Mora, om du måste dra jämförelse med tidigare trupper?– Vi har ett otroligt meriterat lag, kollar vi på truppen har de flesta av oss haft en landslagströja på sig (allt från junior till a-landslag). KAIS Mora består av många starka individer och många nya spelare. Vi jobbar fortfarande på att få ihop alla, att alla ska hitta sin roll i det nya spelsystemet. Jag tycker att vi är på god väg och det känns som vi har en positiv anda.

# Hur har du upplevt säsongen?– Den är väl egentligen ganska lik förra säsongen, vi hade många nya spelare inför den också. Skillnaden är väl den att vi gick lite på vatten under seriespelet och vann i princip alla matcherna, även de när vi inte spelade bra.

– I övrigt är vi i samma fas som förra året och håller som sagt på att spela ihop oss. Det är mycket som förändras för många spelare, dels flyttar man till ett nytt ställe och ska acklimatiseras in i den nya miljön. Men sen är det mycket att ta in som händer innebandy-mässigt. Jag är övertygad om att vi kommer rejält taggade och förberedda till slutspelet i år, tror Martina Löf.

# Av de nya spelarna, är det någon som har stuckit ut?

– Alla är duktiga som har kommit, men framförallt är det kul att se Johanna Holmbom tillbaka i spel (efter korsbandsskadan, värvad från IBF Falun inför den här säsongen), hon är en spelare som bidrar oerhört mycket både på planen och vid sidan av som person. Det är kul att se henne tillbaka, avrundar Martina Löf.

Anders Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.