Om Ungdoms match mot RIG Umeå

UMEÃ…
IKSU Ungdom
mötte RIG Umeå i tisdags och förlorade med 6–5. Men det vara nära att man kom ikapp på slutet. Vi lät tränaren Peter Wallgren få berätta om matchen och hur han ser på veckan som kommer.
# Till att börja med, berätta om matchen period för period?

– Vi inleder den första perioden sömnigt samtidigt som RIG är riktigt aggressiva. Två individuella misstag leder fram till 0-2 efter knappa fem minuter. Vi jobbar oss så sakteliga in i matchen och börjar skapa lägen. Vi reducerar till 2-1 på en retur innan vi kvitterar i powerplay från slottet. Tyvärr återtar RIG ledningen strax innan paus när ett höstlöv letar sig in från halvplan.

– RIG inleder även den andra perioden bäst och kan utöka till 4-2 efter ännu ett individuella misstag. Vi har svårt att skapa lägen och tappar alltför ofta boll i mittzonen. 5-2 kommer via ett kantskott som letar sig in i bortre gaveln. I slutet av perioden skapar vi ett par lägen, men får ingen utdelning.

– I den tredje perioden är vi det klart bättre laget. Vi sätter högre press på våra motståndare och vinner på så sätt mycket boll och för matchen.Vi reducerar till 5-3 i första krysset och trycker in 5-4 i powerplay. Tyvärr sticker RIG upp med 6-4 i ett av deras fåtaliga anfall denna period. Vi ger inte upp utan skapar mer eller mindre lägen i varje anfall. Rättvist kommer 6-5 efter ännu ett mål via en retur. Med 2,5 minut kvar tar vi timeout och plockar målvakten. Vi håller sedan bollen hela tiden ut, trycker ner våra motståndare men får tyvärr inte in någon reducering.

# Vad går det att ta med sig?

– Det offensiva spelet och vår avslutning av matchen ska vi ta med oss till kommande träningsvecka. Vi skjuter 30 skott och har ett gäng avslut som viner utanför stolparna. Mycket positivt är också att vi gjorde mål i 2/3 powerplay och tryckte in inte mindre än tre returer.

# Hur kommer det nu se ut fram till nästa match om en vecka? (hemma mot Team Thorengruppen)

– i tränar på som vanligt inför derbyt mot Thoréngruppen. Det gäller att vi snäppar upp det defensiva spelet och slutar bjudapå mål bakåt för att ta poäng i den matchen. Nu tar vi sikte på avslutningen av serien med möten mot Thorén, Sundsvall och Dalen!

ANDERS ANDERSSON
anders.andersson@andersa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.